Ciclism

Cancellara a folosit un motor pentru Paris-Roubaix: "E trupul meu"

Articol de Mitică Docan  —  Saturday 12th of June 2010 12:00

Acuzat că ar fi folosit o bicicletă motorizată în Turul Flandrei şi Paris-Roubaix, elveţianul Fabian Cancellara reacţionează prompt şi virulent: "Motorul e în trupul meu"

Forma extraordinară pe care rutierul celor de la Saxo Bank a demonstrat-o în sezonul de primăvară i-a făcut pe specialişti să ridice din sprînceană şi să îşi pună întrebări referitoare la capacitatea de efort a elveţianului.

Una dintre cele mai originale teorii a fost lansată de jurnalistul italian Davide Cassani, care s-a folosit de un video postat pe youtube.com pentru a arăta cum Fabian pleacă de fiecare dată de lîngă Tom Boonen fără a se ridica din şa.

Cassani susţine ipoteza unui dispozitiv motorizat, accesat de pe ghidon, care l-ar ajuta pe rutier să decoleze de lîngă adversari fără a-şi mări intensitatea cu care pedalează.

Într-un acces de furie, Fabian Cancellara a decis să pună stop tuturor zvonurilor şi s-a folosit de conferinţa de presă ce a avut loc înaintea Turului Italiei pentru a-şi propulsa pledoaria.

"E frustrant să aud toate aberaţiile din lume despre mine, dar asta e viaţa în ciclism. Ştiu cum am cîştigat cursele de anul ăsta. Am un motor, dar e în corpul meu. E cel mai puternic pe care vi-l puteţi imagina. În ultimul deceniu am arătat că nu am nevoie de niciun alt motor. Sunt acuzaţii ridicole şi nedrepte", a explicat Cancellara.

Triplul campion mondial de contratimp a fost susţinut de cel mai mare avocat al echipei Saxo Bank, directorul sportiv, Bjarne Riis. Danezul a replicat dur: "Filmuleţul de pe Youtube e un fals, o demonstraţie fabricată. Reacţia presei a fost absurdă".

Fabian Cancellara îşi va apăra săptămîna care vine Turul Elveţiei, acolo unde va fi nevoit să dea piept, printre alţii, cu Lance Armstrong.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.