CM 2010

Pe ascuns » Carlos Dunga a închis subit antrenamentele pînă şi înaintea partidei cu modeştii nord-coreeni

Articol de Constantin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Se teme Carlos Dunga de partida de diseară cu necunoscuta Coreea de Nord, abia locul 105 în topul FIFA?


Aşa arată semnele. După ce şi-a pus elevii să urmărească ore în şir partide de-ale asiaticilor, pe video, selecţionerul brazilian a decis să facă antrenamente numai cu porţile închise. Măsura a venit brusc şi a fost anunţată într-un mod inedit: prin SMS şi în ultimul minut al conferinţei de presă a jucătorilor.

Loviţi pe neaşteptate, jurnaliştii brazilieni l-au luat imediat la ţintă pe Dunga. "Vai de noi! Dacă antrenorul a ajuns să se ascundă pînă şi înaintea unui meci cu micuţa Coree de Nord, înseamnă că am ajuns rău. E umilitor să simţi teamă în faţa acestor asiatici", a scris cotidianul "Estado do Sao Paulo". Pentru acesta, "izolarea de acum a echipei naţionale nu are precedent".

"Sînt circa 400 de ziarişti care urmăresc zilnic Brazilia, iar Dunga a creat un conflict inutil", a atacat şi "Jornal da Tarde". Care s-a întrebat: "E Coreea de Nord atît de bună încît este necesar ca Selecao să se ferească ori echipa noastră are altceva de camuflat? Chiar nu ştim ce-i în capul lui Dunga".


Neagreat de presă
Izolîndu-şi echipa, Carlos Dunga caută să se ferească de ochii iscoditori, şi, totodată, caută să ţină la distanţă presa, cu care nu se află într-o relaţie apropiată. Neagreat din cauza jocului lipsit de spectaculozitate, fostul internaţional nu uită că a fost aspru criticat după eşecul istoric din testul cu Venezuela (0-2), dar şi pentru remizele din preliminarii cu aceeaşi echipă şi cu Bolivia. În plus, s-a spus că a avut mare noroc cînd a cucerit Copa America şi Cupa Confederaţiilor.

Obsedat de faze fixe
Nu este antrenament în care Dunga să nu-şi pună jucătorii să exerseze fazele fixe. În fiecare zi, Kaka, Robinho şi ceilalţi lucrează măcar 40 de minute la astfel de execuţii, în urma cărora Brazilia a marcat 13 goluri în ultimele 12 luni. În meniu sînt incluse mereu şi penaltyurile.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.