Portarii nu sînt singura problemă a englezilor înaintea confruntării cu Algeria. Îngrijorare stîrneşte inclusiv atacul, unde toată lumea aşteaptă mult mai mult de la Wayne Rooney. Atacantul în vîrstă de 24 de ani a avut un sezon excepţional la Manchester United, pentru care a marcat 34 de goluri în 44 de partide.
La reprezentativă, în schimb, secetă mare. Nici un gol din septembrie 2009, de la acel fabulos 5-1 cu Croaţia. În total 7 partide, dacă punem la socoteală şi "deschiderea" cu SUA, de la acest turneu final. Fostul internaţional Michael Owen crede că ştie unde-i buba: "Wayne a dat randament la United pentru că a fost singurul vîrf. La naţională trebuie să joace împreună cu Heskey".
Pariuri cu Rooney Cota
Golgeterul turneului 15.00
Marchează cu Algeria 1.75
Nu marchează cu Algeria 1.95*
*cote de la Tobet
GRUPA C / SUA - SLOVENIA
Se contrează
Duelul dintre sloveni şi americani, programat azi la Johannesburg, a fost prefaţat de contrele dintre mijlocaşul Andrej Komac şi portarul Tim Howard. Extrem de optimist, după victoria cu Algeria (1-0) din meciul de debut, Komac a spus "îi vom bate şi pe americani". Howard, care a avut o evoluţie de excepţie la 1-1 cu Anglia, i-a răspuns că "de vorbit este întotdeauna foarte uşor, mai greu e de pus în practică".
Amintirile Mondialului
CM 1958
"Blocnotes" Garrincha
Dublu campion mondial în '58 şi '62, brazilianul Garrincha (foto) era naivul lotului. În '58, la Mondialul din Suedia, a intrat în vestiar cu un aparat de radio modern şi scump, pentru care plătise 100 de dolari. Masorul echipei l-a luat însă deoparte, spunîndu-i că s-a păcălit, deoarece aparatul transmitea doar în limba suedeză şi nu avea cum să-l folosească în Brazilia. Supărat, Garrincha i-a vîndut pe loc radioul masorului pentru 40 de dolari. Tot Garrincha a fost singurul brazilian care nu s-a bucurat după finala cîştigată cu 5-2 cu Suedia, deoarece credea că ultimul act se joacă în sistemul tur-retur.
CM 1954
La un pas de Gulag
Fritz Walter (foto), marele atacant german, şi-a întrerupt cariera de fotbalist în 1942, cînd a primit ordin de înrolare. Doi ani mai tîrziu a căzut prizonier de război în Ungaria, unde a participat la cîteva meciuri de fotbal care opuneau echipa deţinuţilor şi cea a gardienilor. A fost la un pas să fie trimis de ruşi într-un lagăr de muncă, însă un gardian ungur i-a salvat viaţa, minţind că fotbalistul e austriac. S-a întors acasă, în '51 a revenit la "naţională" şi, trei ani mai tîrziu, ridica trofeul Cupei Mondiale din postura de căpitan al Germaniei. Învinsa din finală? Ungaria.
International • CM 2010 • ANGLIA - ALGERIA, AZI, 21:30, TVR 1 şi liveTEXT pe GSP.RO
Atacantul lui Manchester United n-a mai marcat la "naţională" de 9 luni » Aşteptîndu-l pe Rooney
Articol de Aurelian Botezatu — vineri, 18 iunie 2010
{{text}}