Baschet

LA Lakers învinge Boston Celtics şi cîştigă titlul în NBA!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Los Angeles Lakers, deşi condusă cea mai mare parte a jocului 7 de către Boston Celtics, a revenit pe final şi a învins echipa de pe coasta de est cu 83 la 79, cîştigînd titlul NBA pentru al doilea sezon consecutiv şi pentru a 16-a oară în istoria clubului.


Într-un meci extrem de disputat şi marcat de jocul extrem de fizic, echipa din LA a întors rezultatul în sfertul al 4-lea şi a reuşit să se menţină la conducere pînă la final. Celtics au dominat pentru 3 sferturi şi jumătate, dar au pierdut titlul printre degete, în ultimele minute ale partidei.

Lakers au fost la un moment-dat conduşi şi la 13 puncte de către rivalii din Boston, dar Kobe Bryant (numit MVP-ul finalei) cu 23 de puncte şi Ron Artest, cu 20, au reuşit să aducă echipa spre victorie.

Este al 11-lea titlu din cariera de antrenor a lui Phil Jackson, iar Lakers devin prima echipă care cîştigă titluri consecutive din 2000 încoace, cînd tot ei au devenit campioni de 3 ori la rînd.

Meciul s-a jucat pe un Staples Center arhiplin, în public regăsindu-se şi staruri de la Hollywood precum Jack Nicholson, Dustin Hoffman sau Leonardo DiCaprio.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.