Liga 1

Celebrul Abel Balbo, antrenor la Craiova!

Abel Balbo

Articol de Dan Udrea  —  luni, 21 iunie 2010

Fostul mare atacant al lui AS Roma şi coleg cu Batistuta în atacul Argentinei a ajuns aseară în România.


Craiova ţine ritmul cu granzii campionatului şi vrea să dea o uriaşă lovitură de imagine! Mititelu a decis să pună pe banca tehnică un nume mare, o fostă vedetă de 5 stele din Serie A. Este vorba despre Abel Balbo, golgeterul lui AS Roma şi al "naţionalei" Argentinei în anii '90! După ce a negociat timp de 10 zile cu oficialii din Bănie, acesta şi-a dat acordul să preia postul de antrenor al Ştiinţei.

Balbo a venit deja în România, aterizînd aseară pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, iar astăzi la prînz va ajunge la Craiova pentru a semna contractul cu Mititelu.

Argentinianul are o carieră uriaşă ca fotbalist, dar CV-ul său ca antrenor este extrem de sărac. Mai exact, el are o singură experienţă ca "principal" şi aceea a durat doar 4 etape! În 2009 a lucrat în Serie B, la Treviso, dar a plecat după numai 4 meciuri în care echipa sa a adunat un singur punct.

Ca jucător, Balbo a evoluat la River Plate, apoi a făcut carieră în Serie A, la Udinese, Roma, Parma şi Fiorentina, iar în "naţionala" Argentinei are 37 de meciuri şi 11 goluri. În ultima vreme, sud-americanul s-a dedicat unei alte pasiuni, muzica.

138 de goluri a înscris Balbo în Serie A. El a jucat cu echipa Argentinei la trei campionate mondiale. El a marcat golul doi al Argentinei, la World Cup 1994, în meciul cu România din "optimi"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.