CM 2010

Germania - Anglia primul şoc la Mondiale, duminică, în "optimi"

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Echipa lui Low putea termina şi egal aseară, ca să evite Anglia în "optimi", dar n-a făcut-o Vezi rezumatul partidei Ghana - Germania 0-1! (video)


Germanii au învins aseară Ghana (1-0), asigurîndu-şi şefia grupei. Dar mai departe merg de mînă cu africanii, pentru că în celălalt meci al grupei, Australia a furnizat marea surpriză: 2-1 cu Serbia. Ei puteau "forţa" chiar o remiză, ca să scape de Anglia în "optimi", dar au preferat să meargă la sigur.

Meciul? Selecţionerul Joachim Low a modificat formula de start pe două poziţii: Jerome Boateng în schimbul lui Badstuber, fundaş stînga, iar ca "vîrf", în locul suspendatului Klose, l-a preferat pe Cacau lui Gomez. Însă surprizele lui au fost departe de a-i destabiliza pe adversari.

La curent cu plusurile şi cu minusurile nemţilor, după ce-au studiat precedentele lor meciuri, ghanezii şi-au lăsat adversarul să vină şi au căutat să-l surprindă pe contraatac. Strategie care i-a cam descumpănit pe oamenii lui Joachim Low, obligaţi să cîştige ca să nu depindă de celălalt meci al grupei, Australia - Serbia.

Sub presiune, ei au alternat combinaţiile reuşite cu gafe copilăreşti. Iar la finalizare, cu excepţia ocaziei lui Ozil, rămas singur cu portarul, acţiunile lor s-au frînt precum valurile de zidul african. Practic, singura veste bună  la pauză a fost rezultatul din celălalt meci, 0-0, care califica atît Germania, cît şi Ghana.

După reluare, nemţii şi-au reluat ofensiva, dar erau să deschidă scorul africanii, prin Asamoah. Şi-a venit minutul 60, cu bomba lui Ozil: 1-0. Un gol care nu a limpezit însă deloc jocul "negrilor". Ei au continuat să trăiască periculos şi, dacă nu era Lahm, să-l blocheze, Ayew ar fi egalat imediat. Spre final, pe măsura ce evoluţia ostilităţilor de la Nelspruit le-a devenit favorabilă şi lor, şi ghanezilor, s-a jucat aproape exclusiv la trecerea timpului. Şi unii, şi alţii se gîndeau deja la "optimi".


Fraţi cuminţi
Primul duel fratricid din istoria Mondialelor a fost posibil în condiţiile în care selecţionerul german Joachim Low l-a titularizat în premieră la acest Mondial pe Jerome Boateng. Asta în condiţiile în care celălalt Boateng, Kevin Prince, e senator de drept la ghanezi. În ciuda declaraţiilor războinice dinaintea partidei, cei doi au fost destul de cuminţi. N-au ieşit prea mult în evidenţă nici în joc, dar nici prin vreo intrare dură, de genul aceleia prin care Kevin Prince l-a trimis în spital pe Ballack la finala Cupei Angliei, Chelsea - Portsmouth (1-0). Cele mai bune momente? "Capul" ghanezului, scos de pe linie de Lahm, în prima repriză, şi intervenţia salvatoare a lui Jerome la o centrare care-l căuta pe Ayew. El n0-a terminat duelul cu fratele său în teren, pentru că Low l-a retras în minutul 73.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.