Liga 1

Dinamo a început munca pentru noul sezon » "Cîinii" rîd din nou

Articol de Cătălin Gheorghiu, Gabriela Arsenie (foto)  —  vineri, 25 iunie 2010

Atmosfera s-a schimbat în bine în vestiarul dinamoviştilor o dată cu venirea lui Andone. Tehnicianul ştie să se facă plăcut de către jucători, dar e dur atunci cînd nu e mulţumit de aportul acestora Dinamoviştii s-au antrenat cu zîmbetul pe buze în Austria (video)


La 70 de kilometri distanţă de marea rivală Steaua, Ioan Andone a condus ieri primul antrenament al "cîinilor" din Austria. Aflat la al doilea mandat la Dinamo, "Fălcosul" încearcă şi, conform jucătorilor, deja a reuşit să schimbe atmosfera încărcată ce se regăsea în vestiar în sezonul precedent. Şi aceasta în doar 10 zile de la reunire! Prin tot ceea ce a făcut ieri, Ando a arătat de ce a fost atît de apreciat de fotbalişti pe la toate echipele la care a lucrat.

Vorbeşte calm cu fiecare
"Ne strîngem toţi în cerc, vorbim puţin şi-i dăm drumul la treabă, da?", transmite "Fălcosul". "Da, nea Ando!", se aude în cor. "Vom face totul cu cap în acest cantonament, nu vreau ca la final să fie încărcătura mare şi să nu mai puteţi alerga!" e principala idee a lui Andone. Secunzii săi, Iulian Mihăescu şi Ion Manu, antrenor de portari, primesc şi ei sarcini.

N'Doye e luat separat. Ando îl mîngîie pe cap ca un părinte şi îi explică la ureche ce vrea de la el. Senegalezul participă la o miuţă, apoi începe, separat, turele de teren. "4 minute şi 45 de secunde, ca să nu fie probleme!", cere Ando, întrucît africanul abia a sosit la pregătiri. Zicu este şi el îmbărbătat, cînd dă un exterior de efect: "Aşa, Ianis, tată. Bravo!".

Ţipă cînd se întrece limita
Ando se şi supără cînd vede un pic de relaxare. "Ce tot e de rîs Manolo? Poate nu ies băieţii bine  la testele fizice, să vezi ce ţi-i alerg după aia!", ţipă antrenorul către Ion Manu, cel care avea sarcina să-i îndrume la testul fizic pe jucători. La final, se bagă printre jucători la miuţă, fără să participe. Doar le aruncă mingi. "Bravo, băieţi! Scoate-ţi-o la margine, pasaţi! Aşa, asta vreau", laudă Ando, dar şi ridică vocea cînd nu iese cum trebuie: "De ce atîtea călcîie! Hai, pasăm din prima!".

Garat şi Helder sînt stingheri
Noile achiziţii ale lui Dinamo, Juan Pablo Garat şi Helder sînt de nedespărţit. Cei doi sînt colegi de cameră, iar la antrenamente stau numai împreună, părînd că încă nu s-au acomodat cu restul colectivului. Una dintre probleme o reprezintă şi limba, cei doi vorbind doar portugheză şi spaniolă. Marius Niculae şi Cătălin Munteanu îi mai ajută, cei doi evoluînd în Portugalia, respectiv Spania.

Show cu Pulhac şi Torje
Cei mai activi jucători la capitolul bună-dispoziţie sînt Cristi Pulhac şi Gabriel Torje. Cei doi nu ratează nici un moment pentru a se hîrjoni. Pulhac a început antrenamentul şutînd în gheata micuţului mijlocaş, apoi a dat startul schemelor de "Karate kid". De suferit a avut Djakaridja Kone, lovit în glumă, după ce Torje, Moţi şi Pulhac au sărit pe el.

Buni la gimnastică
Andrei Mărgăritescu şi Gabriel Torje şi-au arătat veleităţile de gimnaşti. Primul a executat perfect "roata", apoi cei doi s-au întrecut în a se agăţa de bara transversală. Provocarea era ca prinderea cu ambele mîini să fie efectuată sărind de pe loc, cu picioarele apropiate. "Ca la paralele!", s-au amuzat roş-albii. Cîştigător a ieşit piticul Torje, care a smuls aplauzele colegilor.


Noutăţi din cantonament:

- Andone a împărţit lotul în două: jumătate au făcut un test fizic, iar ceilalţi au trecut la jocul cu mingea.
- Momentan, dinamoviştii au două antrenamente pe zi, primul la 10:30, iar cel de-al doilea la 17:30, însă este posibil să se treacă şi la trei şedinţe de pregătire zilnic.
- Pe lîngă cele patru partide de verificare, cu Maccabi Haifa, Austria Viena, Lokomotiv Moscova şi Red Bull Salzburg, "cîinii" vor mai juca şi cu Universitatea Cluj, pe 1 iulie.
- 14 grade au fost ieri dimineaţă la antrenamentul "cîinilor", temperatura crescînd cu 6 grade la prînz. Roş-albii erau speriaţi că temperaturile ar putea scădea zilele următoare sub 10 grade.
- Bărcăuan ar putea ajunge săptămîna viitoare în cantonamentul "cîinilor" din Austria Dacă Ando va fi mulţumit de el, acesta va semna cu Dinamo. Şi Florentin Petre e la un pas să se întoarcă în Ştefan cel Mare dacă nu găseşte altceva în străinătate.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.