CM 2010

Capello nu a acceptat decît întrebări de la englezi la conferinţa dinaintea înfrîngerii cu Germania

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Delegaţiile Angliei şi Germaniei au primit avertismente din partea FIFA pentru modul în care au tratat jurnaliştii la conferinţele de presă dinaintea confruntării directe din optimile de finală ale Campionatului Mondial.

Dacă selecţionerul Mannschaftului, Joachim Low, nu s-a prezentat la acţiunea media prevăzută de regulamentul internaţional, Capello a acceptat doar întrebări venite din partea reprezentanţilor de la publicaţii britanice.

Atitudinea ofiţerului de presă al FA, Adrian Bevington, i-a înfuriat pe cei 250 de reprezentanţi media care nu au putut să adreseze întrebările pregătite, astfel că FIFA a luat atitudine:

"Fair play-ul nu se aplică doar pe teren, ci şi în afara lui, iar presa face parte fenomenul în care activăm cu toţii. Ştim ce s-a întîmplat şi am rugat ambele delegaţii să nu mai trateze în aceeaşi manieră evenimente similare", a precizat Nicolas Maingot, purtător de cuvînt al forului Mondial.

Spre deosebire de FA, Federaţia Nord-Coreeană le-a permis atît selecţionerul  Kim Jong-Hun, cît şi jucătorilor să comunice cu presa străină la fiecare conferinţă re presă organizată înaintea partidelor de la CM.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.