CM 2010

Arbitrii au validat golul de 1-0, deşi au văzut reluarea! » Greşeală asumată

Articol de Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Tevez a marcat  golul de 1-0 dintr-un ofsaid clar. Brigada italiană a văzut reluarea incidentului chiar pe tabela stadionului, dar a refuzat să întoarcă decizia.


Momente incredibile la partida de aseară. Arbitrii italieni au oferit scene hilare în minutul 26. Tevez a deschis scorul dintr-o poziţie de ofsaid evidentă, însă tuşierul Stefano Ayroldi nu a semnalizat poziţia afară din joc în care se afla atacantul "pumelor".

Ce a urmat însă a fost un adevărat spectacol. Pe tabela de marcaj a stadionului Soccer City din Johannesburg a fost reluată faza neregulamentară. Mexicanii au văzut imaginile şi s-au năpustit asupra "tuşierului" ce validase reuşita lui Tevez. Acolo a intervenit şi "centralul" Roberto Rosetti şi după mai multe consultări cu conaţionalul său de la margine au luat totuşi decizia de a valida. Deşi vedeau imaginile, cei doi au procedat conform regulamentului şi au considerat golul ca fiind unul valabil.

Precedentul de la Cupa Confederaţiilor
Anul trecut, la Cupa Confederaţiilor, găzduită tot de Africa de Sud, un incident asemănător s-a petrecut la întîlnirea dintre Brazilia şi Egipt. La scorul de 3-3, trupa carioca a beneficiat de un penalty, după ce arbitrul Howard Webb a văzut pe tabelă reluarea unui henţ pe linia porţii a unui apărător egiptean. Atunci s-a luat hotărîrea ca nici un arbitru să nu mai întoarcă o decizie luată în timp real.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.