CM 2010

FIFA critică difuzarea pe stadion a reluărilor de la golul înscris din offside de Tevez

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a refuzat să răspundă la întrebările legate de cele două erori grave de arbitraj, de la meciurile Germania - Anglia (4-1) şi Argentina - Mexic (3-1), din optimile de finală ale Cupei Mondiale, informează AFP.

Întrebat despre erorile de arbitraj şi despre refuzul de a aproba recurgerea la probe video în fazele litigioase, purtătorul de cuvânt al FIFA, Nicolas Maingot, a evitat să răspundă la obiect: "Nu dezbatem probleme de arbitraj la obişnuitele conferinţe de presă".

Maingot a explicat că refuzul FIFA de a recurge la arbitrajul video este legat de poziţia forului care guvernează legile jocului de fotbal, International Board.


În schimb, purtătorul de cuvânt a condamnat difuzarea imaginilor de la primul gol al partidei Argentina - Mexic, marcat din ofsaid, pe ecranele stadionului "Soccer City" din Johannesburg, în timpul meciului de duminică: "Asta nu trebuia să se întâmple".

Golul nevalidat de englezul Franck Lampard în meciul cu Germania şi reuşita din ofsaid a argentinianului Carlos Tevez în poarta Mexicului au relansat dezbaterile referitoare la necesitatea introducerii probei video în arbitraj, solicitare neagreată de International Board şi de FIFA.

Mediafax

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.