Maradona se luptă cu brazilianul Dunga pentru a egala performanţele lui Zagalo şi Beckenbauer, singurii care au cîştigat titlul mondial atît ca jucători, cît şi ca antrenori.
Pentru toţi cei 8 selecţioneri rămaşi în cursa Mondialului, calificarea în sferturile de finală reprezintă o premieră.
S-a confirmat încă o dată, dacă mai era nevoie, regula că nu trebuie să fi fost obligatoriu mare fotbalist pentru a reuşi performanţe notabile ca antrenor. Oscar Tabarez (Uruguay), Joachim Low (Germania) şi sîrbul Milovan Rajevac (Ghana) n-au jucat deloc la nivelul primei reprezentative, iar Van Marwijk (Olanda) şi argentinianul Gerardo Martino (Paraguay) au în palmares doar cîte o selecţie.
Cei mai titraţi din acest punct de vedere sînt de departe Diego Maradona (Argentina) şi Dunga (Brazilia), ambii avînd ştanţat pe cartea de vizită cîte un titlu de campion mondial ca jucători. Potrivit specialiştilor, este de aşteptat ca duelul celor doi să fie tranşat chiar în finala Mondialului sud-african.
Nici Răzvan n-a fost internaţional
În ultimii 20 de ani, "naţionala" României a avut la cîrmă, în mare parte, foşti internaţionali: Ienei, Gh. Constantin, Dinu, Iordănescu, Piţurcă, Boloni, Hagi. Excepţiile au fost Mircea Rădulescu ('90-'91) şi Răzvan Lucescu (40 de ani), actualul selecţioner, care n-a prins, ca jucător, nici un meci la "naţională". Fostul portar a bifat 240 de partide în primul eşalon.
Selecţioner Naţională Selecţii/goluri
Maradona (49 de ani) Argentina 91/34
Dunga (46 de ani) Brazilia 91/6
Del Bosque (59 de ani) Spania 18/1
Van Marwijk (58 de ani) Olanda 1/0
Gerardo Martino (47 de ani) Ghana 1/0
Tabarez (63 de ani) Uruguay -
Low (50 de ani) Germania -
Rajevac (56 de ani) Ghana -
{{text}}