Nationala

"Pilele" şefilor de la judeţ au trecere şi la FRF » Manevre AJF-iste

Articol de Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Gheorghe Alexandru (41 de ani) a cîştigat concursul de antrenor federal zonal la Teleorman, dar preşedintele Stan Prodan vrea să-şi trimită favoritul.


Mîine, la Mogoşoaia, va începe un program de instruire a celor 42 de antrenori federali zonali ai selecţionatelor judeţene Under 16.

Toţi cîştigătorii concursului, ce s-a desfăşurat la sediul FRF în urmă cu două săptămîni, au fost anunţaţi de asociaţiile judeţene să se prezinte la Mogoşoaia. Nu este însă şi cazul lui Alexandru Gheorghe, ce s-a impus la Teleorman în faţa lui Mircea Cristescu. Cei doi au fost coechipieri la Foresta în anii '90.

A cîştigat concursul. Şi ce dacă?
Site-ul şcolii federale de antrenori l-a confirmat pe lista cîştigătorilor pe Alexandru Gheorghe, însă şeful AJF Teleorman, Stan Prodan, s-a opus. Motivul? Contracandidatul lui Gheorghe este un apropiat al şefului de la Teleorman. "Pe mine nu m-au anunţat cei de la AJF că aş fi cîştigat concursul. Am experienţă la copii şi juniori, lucrez din 2001. În regulament se spunea clar că trebuie să fi lucrat minimum 5 ani în acest domeniu. La Cristescu nici nu se pune problema, el n-are mai mult de un an de experienţă cu juniorii. Am văzut anunţul de pe site, am sunat la AJF, dar domnul Prodan mi-a spus clar că nu eu voi merge, ci Cristescu!", a povestit Alexandru Gheorghe.

FRF i-a dat hîrtia
Fost atacant în Liga I la Foresta Fălticeni, Alexandru Gheorghe şi-a căutat dreptatea la FRF. "Am fost la FRF şi mi-au confirmat că eu sînt cîştigătorul şi să merg la cursuri. Mi-au eliberat ei hîrtia pe care cei de la AJF Teleorman au refuzat să mi-o dea. E dreptul meu şi voi merge la cursuri!", a mărturisit Alexandru Gheorghe.

Nu e singurul caz
În urma unei convenţii între FRF şi AJF-uri, s-a decis ca tehnicienii preferaţi de şefii din judeţ să fie acceptaţi şi la Casa Fotbalului. În cazul în care doi candidaţi au obţinut aceeaşi calificativ la examen, a fost preferat cel cu "pile" la preşedintele AJF. Cazul lui Alexandru Gheorghe e chiar o excepţie de la regulă.


"În unele judeţe au fost doi candidaţi cu aceeaşi notă, dar l-am preferat pe cel agreat de AJF. Dacă numele lui Alexandru Gheorghe e pe site, atunci el trebuie să se prezinte la instructaj!"
Mircea Rădulescu, şeful Şcolii Federale de Antrenori

Are propria şcoală
Fostul jucător al Forestei a stîns 86 de meciuri în primul eşalon, unde a marcat 16 goluri. Din 2001 are propria şcoală de fotbal, Atletico Roşiori. Alexandru Gheorghe (foto stînga) antrenează acolo mai multe grupe de juniori.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.