Liga 1

Piţurcă l-a luat pe "noul Hagi"

Articol de Dan Udrea, Ionuţ Coman, Răzvan Rotaru  —  marți, 06 iulie 2010

Steaua l-a transferat ieri şi pe puştiul Cosmin Matei, cel mai bun fotbalist de la "naţionala" de juniori Under 19. Al zecelea transfer al lui Piţurcă e un mingicar de 1,75 metri, de la Farul, poreclit "noul Hagi".


Piţurcă se gîndeşte şi la viitorul Stelei, nu numai la prezent. Tocmai de aceea a decis să pună mîna pe vedeta echipei naţionale a României Under 19 ani, puştiul Cosmin Matei.

Gol ca Hagi, de la mijlocul terenului

În vîrstă de doar 18 ani, mijlocaşul de la Farul Constanţa a semnat un contract pe 5 ani cu Steaua, care a plătit un sfert de milion de euro clubului pe pe Litoral. Matei e considerat una dintre marile speranţe ale fotbalului românesc, după ce a impresionat în meciurile "naţionalei" Under 19. În urmă cu 3 luni a marcat un eurogol, şut de la mijlocul terenului, la Turneul de Elită în meciul pierdut cu Portugalia, scor 1-3.

Stîngaci, mingicar
Jucător de picior stîng, care poate evolua pe toate posturile la mijlocul terenului, Matei e asemănat cu Hagi pentru că e foarte tehnic, driblează cu uşurinţă, are exact înălţimea "Regelui" şi e la fel de mingicar. În urmă cu două săptămîni s-a aflat în lotul Unirii Urziceni, însă după 5 zile a plecat, fiind nemulţumit de faptul că a fost pus să facă şi faza defensivă. "Eu nu pot să mă încadrez în concepţia tactică a Unirii, eu sînt jucător ofensiv, de creaţie", şi-a justificat atunci Matei refuzul de a semna cu Unirea. El e impresariat de fraţii Becali.


Asemănare izbitoare cu Hagi
C. Matei    xxxxx    Gică Hagi
1,75 m    Înălţime    1,75 m
65 kg    Greutate    68 kg
17 ani    Debut în Liga I    17 ani
Farul    Echipa la care a debutat    Farul

"Am ales Steaua pentru că e o oportunitate fantastică. Sînt stelist de mic şi visul meu de cînd am dat cu piciorul în minge a fost să ajung să joc pe Ghencea"
Cosmin Matei

"Din echipa Stelei mă cunosc cu Răduţ, pe care îl ştiu de la lotul Under 19. Abia aştept să mă antrenez sub comanda domnului Piţurcă şi să ajut Steaua să ia titlul"
Cosmin Matei

Nu merge în Austria
Chiar dacă a semnat cu Steaua, Matei nu va însoţi echipa în stagiul austriac. "S-a decis că trebuie să rămîn la Bucureşti şi voi face pregătire sub comanda preparatorului fizic. Eu eram în urmă cu antrenamentele şi n-aş fi putut să joc în cele 4 amicale", a explicat Matei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.