Liga 1

Gazon nou în Ghencea

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Roş-albaştrii au înlocuit tot covorul de iarbă şi vor avea în noul sezon un teren de o calitate excepţională

După 2 ani în care antrenorii roş-albaştrilor s-au plîns de calitatea deplorabilă a suprafeţei de joc, Steaua va avea un teren de 5 stele


Steaua se reformează din temelii. Şi la figurat, dar şi la propriu. Piţurcă a decis să schimbe pînă şi suprafaţa de joc! Imediat după terminarea sezonului, s-a luat decizia de a se reface în totalitate gazonul. S-a apelat la o firmă specializată, alta decît cea cu care s-a lucrat data trecută şi care îi aparţinea lui Adrian Oprişan.

S-a reînsămînţat tot terenul
Tot vechiul gazon a fost scos şi după ce s-au efectuat mai multe lucrări suplimentare, inclusiv la drenaj, s-a reînsămînţat după metode ultramoderne şi a fost îndepărtat definitiv virusul care distrusese aproape în totalitate iarba. Cum nici temperaturile n-au mai fost foarte ridicate în această vară şi a şi plouat mult, gazonul a răsărit foarte repede, astfel că ieri arăta deja foarte bine (foto), deşi "lucrarea de refacere" e în plin proces de desfăşurare.

Oficialii Stelei au fost mulţumiţi şi de faptul că prima etapă va avea loc în deplasare, astfel că terenul va mai avea la dispoziţie încă o săptămînă pentru a arăta perfect la ora meciului cu Universitatea Craiova, programat pe 1 august.

De ce a vrut Piţurcă un gazon perfect
În weekend-ul trecut, Piţi a inspectat chiar el gazonul şi a fost foarte satisfăcut de modul în care arată. "El şi-a dorit o suprafaţă de joc ca o masă de biliard, ne-a zis că a adus foarte mulţi jucători tehnici şi că de aceea are nevoie în Ghencea de un gazon care să-l ajute la o posesie bună", a dezvăluit aseară unul dintre şefii Stelei.


4 ani au trecut de la precedenta lucrare de înlocuire a gazonului din Ghencea

100 de mii de euro a fost costul aproximativ al lucrărilor care au fost efectuate în această vară la gazonul stadionului din Ghencea


MApN-ul n-a plătit nimic
Deşi încă nu s-a parafat un nou contract de închiriere a stadionului între Steaua şi MApN, întregul cost al lucrării de refacere a gazonului a fost suportat de clubul patronat de Becali. Vechiul contract, rupt acum trei luni, prevedea că Steaua e obligată să facă investiţii de 250.000 de euro anual în baza din Ghencea.

De ce s-a renunţat la firma lui Oprişan
În ianuarie 2006, Steaua a decis să-şi refacă suprafaţa de joc şi a apelat la serviciile lui Adrian Oprişan, a cărui firmă a mai făcut, printre altele, şi terenul de pe fostul stadion "Lia Manoliu", dar şi cel din Giuleşti. În primul sezon după ce a fost realizată lucrarea, gazonul a fost unul foarte bun, dar apoi s-a deteriorat foarte repede. Tocmai de aceea, Steaua a renunţat la serviciile lui Oprişan.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.