Liga 1

Atacul e beton, apărarea scîrţîie

Articol de Raed Krishan (foto), Răzvan Rotaru  —  joi, 08 iulie 2010

Steaua îşi creează multe ocazii şi marchează pe bandă rulantă, dar încă mai are probleme în apărare. Nicoliţă a izbutit un eurogol aseară, în victoria contra locului 10 din Polonia Vezi reuşita lui Bănel Nicoliţă în amicalul cu Zaglebie! (video)


Steaua merge şnur în amicale. După două victorii în cele două partide ale primului stagiu austriac, ieri şi-a continuat şirul succeselor cu un scor-fluviu contra polonezilor de la Zaglebie Lubin.

Balul a fost deschis de Bănel, cu un eurogol: preluare cu dreptul la 20 de metri şi şut din voleu, cu stîngul, din întoarcere! Tătăruşanu a temperat răbufnirea imediată a adversarilor, apoi însă nu l-a putut bloca pe Kedzior, care a punctat după ce l-a întors din gleznă pe Todorov. A urmat o altă ocazie mare a lui Zaglebie, bară.

Reproşurile lui Piţurcă i-au trezit pe roş-albaştri, iar Tănase a inventat o superpasă pentru Stancu şi s-a făcut 2-1. După pauză, ofensiva Stelei a continuat să dea randament, punînd la pămînt defensiva poloneză prin reuşitele lui Stancu şi Surdu. Emoţiile lui Piţi vizează însă propria apărare, care se sudează greu şi încă dă rateuri.


Steaua - Zaglebie Lubin 4-1
Au marcat: Nicoliţă (8), B. Stancu (28, 73), Surdu(70) / Kedziora (18)

Steaua: Tătăruşanu - Todorov, Abrudan, Gardoş, Emeghara - D. Stoica - Nicoliţă, Răduţ, Toja, Tănase - B. Stancu
Au mai jucat: Martinovici, Filip, Păcurar, Surdu


Cum au jucat achiziţiile

Todorov - a fost printre cei mai slabi stelişti, greşind flagrant la primul gol
Abrudan - nu a avut mari probleme în defensivă şi nu a greşit decisiv
Gardoş - s-a mişcat foarte bine, fiind un candidat serios la titularizare
D. Stoica - foarte exact, a fost liantul între apărare şi atac
Răduţ - nu a ieşit în evidenţă
Martinovici - nu a avut probleme în repriza a doua
Păcurar - a evoluat bine, deschizînd de multe ori jocul pe benzi


Spioni în tribune
Antrenorul Universităţii Cluj, Cristian Dulca, a urmărit meciul de aseară împreună cu secundul său, Dorin Zotincă. "Jucăm cu Steaua în prima etapă", a explicat Dulca. La partidă a asistat şi selecţionerul echipei naţionale de tineret, Emil Săndoi.

"Unde-i Zapata?"
În echipa celor de la Lubin a jucat ieri şi fundaşul central columbian Reina. Acesta i-a întrebat pe roş-albaştrii de ce nu joacă şi Zapata. "Este colegul meu la echipa naţională. Ce-i cu el, nu mai e la Steaua?", a întrebat surprins Reina. "Rufay n-a mai fost oprit în lot", i-au explicat steliştii.


"Am jucat excelent, am avut meciul la discreţie. Eu am scos vreo 3 mingi, dar de felicitat sînt cei care au marcat de patru ori!"
Ciprian Tătăruşanu, portar Steaua

"Piţurcă e aşa cum mă aşteptam de la un antrenor care vrea performanţă. Asta nu înseamnă duritate"
Ciprian Tătăruşanu, portar Steaua

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.