Liga 1

Geolgău: "Dorel Stoica se află încă sub contract cu Universitatea!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Preşedintele Universităţii Craiova, Gheorghiţă Geolgău, a declarat că jucătorul Dorel Stoica, aflat într-un stagiu de pregătire cu Steaua, mai are contract cu gruparea olteană pentru încă un sezon şi că jucătorul a minţit atunci când a spus că nu a primit oferte din străinătate.

"Dorel Stoica a avut hârtie numai pentru a juca în străinătate, el era încă sub contract cu Universitatea pentru un an, acordul nu i-a fost reziliat. Practic, jucătorul a fost împrumutat la Al-Ettifaq. Dorel Stoica a declarat că nu a primit oferte din afară, însă noi am primit propunere din partea arabilor să-l mai lăsăm un sezon, iar el s-a dus la Steaua", a precizat Gheorghiţă Geolgău, informează Mediafax.

Potrivit unei clauze din contractul său cu Universitatea, în cazul în care Dorel Stoica va juca la o echipă din ţară în sezonul viitor, el trebuie să plătească grupării craiovene suma de 900.000 de euro.

Referitor la acest aspect, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, la Sport.ro, că Universitatea Craiova are o înţelegere clară cu Dorel Stoica şi că jucătorul trebuie să plătească banii. "Craiova are o înţelegere clară cu Stoica. Dacă Stoica se va legitima în campionatul intern va plăti 900 de mii de euro Universităţii. Jucătorul are din punctul meu de vedere drept de joc la Steaua, roş-albaştrii îl pot legitima. Restul nu ţine de competenţa mea, să se ducă să se judece. Craiova are o anexă la contract în care e stipulat clar ce şi cum.", a spus Dragomir.

În luna iunie, fundaşul Dorel Stoica a declarat că şi-ar fi dorit să revină la echipa din Liga I la care s-a consacrat, Universitatea Craiova, dar acest lucru "nu s-a putut realiza", astfel că a ales să se transfere la Steaua, echipă cu care însă nu a semnat niciun contract până în prezent.

La sfârşitul lunii iunie, Gheorghiţă Geolgău a afirmat, într-o conferinţa de presă, că Dorel Stoica este un trădător, pentru că a întors spatele Universităţii şi a acceptat să joace la Steaua. "Am avut o înţelegere atât scrisă, cât şi verbală cu el, normal era să ia legătura cu cei din conducerea Craiovei în momentul în care nu-şi mai găsea angajament afară. Nu trebuia să aflăm din presă că Dorel merge la Steaua, mai ales că a fost cel mai bine plătit jucător al echipei, cât timp a evoluat aici. Instanţa va decide cine este vinovat, dar conform înţelegerii Dorel trebuie să plătească", a spus atunci Geolgău.

Dorel Stoica, care şi-a reziliat acordul cu formaţia Al-Ettifaq, la care a evoluat în returul sezonului trecut, a mai evoluat de-a lungul carierei la formaţiile Extensiv Craiova (2003-2004), FC Caracal (2004-2005) şi Universitatea Craiova (2005-2010).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.