Anchetele Gazetei

Licitaţia de la "Ilie Oană" ajunge pe masa procurorilor ploieşteni » La DNA!

Articol de Justin Gafiuc  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Primul vizat de anchetă e fostul consilier al primarului Volosevici, George Muceanu, demis din cauză că a încercat să scoată din joc ofertantul principal.


Povestea licitaţiei de la stadionul "Ilie Oană" e pe cale să devină o afacere penală. Iar firul ar începe de la George Muceanu, fostul consilier al primarului Volosevici. Este vorba despre omul plecat din funcţie după ce a fost dat afară urmare a sforilor pe care le trăgea pentru a truca în favoarea unui ofertant procedura de atribuire a contractului public de 15 milioane de euro. Lupta se dă între firma Baupartner şi asocierea Alpine/All Plan, ultima fiind apropiată intereselor PDL.

Informaţie pe surse: DNA Ploieşti a început cercetările pe marginea desfăşurării licitaţiei, studiind şi pistele legate de modul în care se încearcă influenţarea deciziei finale, care se va anunţa peste 4 zile! Versiunea e confirmată pentru GSP chiar de persoane apropiate anchetei.

Suspiciunile sînt alimentate şi de versiunea furnizată ieri de cotidianul "Telegraful de Prahova", care sugerează că în dosarul celor de la Baupartner ar fi apărut pagini noi, introduse după ce ofertele au devenit publice! Datele ar schimba radical reperele iniţiale anunţate de firmă! "O nebunie! La Primărie există încă un exemplar al documentaţiei, sub sigiliu. Ar ieşi imediat la iveală orice suplimentare a dosarului", susţine Michael Dietrich, patronul Baupartner.


Răchită a renunţat
Antrenorul Petrolului, Valeriu Răchită, a renunţat la postul de expert consultant pe lîngă comisia de licitaţie: "Nu mai am încredere că se poate lua o decizie corectă de către cei aflaţi acum în comisie. M-am retras fiindcă nu mai vreau ca, prin mine, să fie atacat în permanenţă primarul Volosevici".

Todosia în vizor
Vasile Todosia, patronul All Plan Construction, firma suspectată că trage sforile politice pentru a cîştiga licitaţia, e şi el în vizorul DNA Ploieşti. A declarat pe proprie răspundere că societatea sa deţine un cazier fiscal curat, numai că, în realitate, are peste 50 de incidente de plată de la începutul anului, unul chiar pe 3 iunie, cînd s-au deschis ofertele pentru "Ilie Oană"!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.