Europa League

Gabi Balint îi avertizează pe "cîini": "Nu-i luaţi de sus"

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Gabi Balint spune că Dinamo e favorită certă în disputa cu Olimpia Bălţi, dar le transmite roş-albilor să fie atenţi, întrucît moldovenii sînt imprevizibili.


Din spaima dinamoviştilor de la sfîrşitul anilor '80, cînd marca în mod constant în derby-urile Steaua - Dinamo, Gabi Balint a devenit aliatul roş-albilor. Selecţionerul Moldovei a fost sunat de Ioan Andone şi de Cristi Borcea pentru a le livra primele informaţii despre Olimpia Bălţi, viitorul adversar din turul doi preliminar al Europa League.

- Domnule Balint, ce fel de echipă este Olimpia Bălţi?
- I-am văzut în campionat la vreo două-trei meciuri, iar în raport cu Dinamo nu încape discuţie, e o diferenţă mare de valoare, de calitate. Dinamo are prima şansă, dar moldovenii nu trebuie trataţi de sus pentru că sînt capabili de surprize. Sigur se vor mobiliza foarte bine, mai ales că primul meci îl joacă acasă.

- Cum e atmosfera în tribune la meciurile lor de acasă?
- Meciul se va juca la Chişinău, pe arena lui Zimbru, care are 10.000 de locuri, iar stadionul va fi sigur arhiplin. Pentru ei este o bucurie mare, un lucru minunat că s-au calificat şi vor arăta o mare ambiţie.

- Ce gen de echipă este Olimpia, cu jucători tehnici sau de forţă?
- Mi-e greu să fac o caracterizare, dar au cîţiva fotbalişti interesanţi. Au mulţi străini, dar şi trei jucători care sînt convocaţi la "naţionala" Moldovei. Portarul Serghei Paşcenko, care a evoluat în Rusia, fundaşul Alexandru Cheltuială, curtat şi de cîteva echipe din Liga I, şi atacantul Gheorghe Ovesanicov.

- Dinamo a arătat slăbiciuni la fazele fixe, are Olimpia jucători de talie ce pot face diferenţa?
- Lotul este de talie medie, dar în campionat au marcat ceva goluri în urma unor astfel de faze. Din ce am observat, echipele de club din Moldova se organizează foarte bine pe fază defensivă şi preferă contraatacul.


"Dinamoviştii întîlnesc o echipă mai slab cotată şi poate apărea lipsa de concentrare. Dacă sînt atenţi, cîinii nu vor avea surprize"
Gabi Balint, selecţioner Moldova

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.