Liga 1

Numărul mare de jucători noi e marea problemă a Stelei » Piţi face puzzle

Articol de Raed Krishan (foto), Răzvan Rotaru  —  duminică, 11 iulie 2010

Secundul Neagoe dezvăluie cea mai mare problemă a Stelei în momentul de faţă: numărul mare de jucători noi din lot.


Steaua care va debuta în noul sezon împotriva lui U Cluj nu are aproape nici o legătură cu echipa care a terminat pe locul 4 campionatul trecut. Piţurcă a adus pînă acum 12 fotbalişti noi şi se grăbeşte să aranjeze piesele astfel încît formula să fie gata de lupta pentru titlu. Eugen Neagoe a recunoscut care este temerea cea mai mare a staff-ului: "E foarte, foarte greu să omogenizezi o echipă cu atîţia jucători noi. Sperăm să fim însă pregătiţi înaintea primei etape".

Toţi cei 12 nou-veniţi sînt importanţi pentru Piţurcă, aşa că există posibilitatea ca numai 6 dintre oamenii care au jucat în roş-albastru şi în sezonul trecut să-şi facă loc pe foaia de joc în prima rundă din Liga I, împotriva lui U Cluj! Emeghara, Nicoliţă, Tănase, Stancu, Surdu şi Kapetanos sînt piesele importante pe care fostul selecţioner al României le-a păstrat din garnitura cu care Stoichiţă a prins un loc de Europa League.


Steaua vrea ca Spania
Neagoe a explicat şi că Piţi rămîne fidel stilului său de joc, bazat pe posesie, şi tocmai de aceea a căutat numai jucători tehnici pe piaţa transferurilor: "Ideea de joc a Stelei e următoarea: construcţia trebuie să plece de la fundaşii centrali, cu pase scurte şi repetate. Dacă păstrăm mingea, adversarul nu poate niciodată să vină peste noi! Pentru asta, distanţa dintre jucătorii noştri trebuie să fie cît mai mică".

"Victoria cu Olympiakos, 1-0, e esenţială pentru moral. Normal că jucătorii au căpătat încredere după ce au învins o superechipă, una de Champions League!"
Eugen Neagoe, secund Steaua

"Echipa s-a comportat bine în amicalele cu Zaglebie şi cu Olympiakos, mai ales în contextul programului dur, cu antrenamente tari zilnic"
Eugen Neagoe, secund Steaua

Cum va arăta Steaua în noul sezon
Tătăruşanu - Emeghara, Abrudan, Geraldo, Latovlevici - D.Stoica - Nicoliţă, Angelov, Răduţ, Tănase - B. Stancu
Rezerve: Stanca, Todorov, Gardoş, Martinovici, Toja, Păcurar, C. Matei, Surdu, Kapetanos


Piţi: "Gigi, scoate banii!"
Becali a povestit la GSP TV cum decurg discuţiile sale cu Piţurcă: "L-am întrebat cîţi jucători are de gînd să mai aducă şi el mi-a răspuns: «Barosane, scoate banii, că nu iei titlul cu doar 3-4 milioane de euro!». Vorbesc cu Piţi la telefon, cam de trei-patru ori pe zi, dar acum nu prea mă mai interesează felul în care merg lucrurile la club, deoarece antrenorul face absolut tot!".

"Dinamo n-are şanse!"
Adrian Bumbescu crede că Steaua nu va lupta cu rivala tradiţională pentru cîştigarea campionatului: "La Dinamo sînt probleme şi nu-i văd pe «cîini» să se bată la campionat!". Fundaşul care a cîştigat Cupa Campionilor pentru roş-albaştri mizează cu convingere pe capacitatea lui Piţurcă. "Nu vor mai exista derapaje precum cele produse de Toja şi de Tănase, fiindcă Piţi îi pune imediat la punct!", a zis Bumbescu la sport.ro.

"Steaua revine la tradiţie!"
Emeric Ienei a dezvăluit principiul pe care l-a urmat Victor Piţurcă în campania de achiziţii: "El a urmărit să transfere fotbalişti tehnici, spectaculoşi. A procedat corect, deoarece Steaua e un club cu o tradiţie veche, o tradiţie care se cere respectată. Un antrenor e obligat să ţină cont de stilul clubului pentru care lucrează, iar în Ghencea au existat mai tot timpul echipe tehnice şi rapide".


- Ferencvaros, adversara de azi a steliştilor, a terminat sezonul trecut din Ungaria pe locul 7, la 21 de puncte de campioana Debrecen.
- Becali visează superafaceri: "Luăm titlul cu jucătorii tineri aduşi de Piţurcă, pe care îi facem să valoreze 10-20 de milioane de euro!".
- Eugen Neagoe anunţă că Steaua nu a încheiat campania de achiziţii: "Dacă mai e nevoie, mai aducem jucători! Sîntem interesaţi să începem bine campionatul, e important pentru noi".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.