Handbal

Jovica Cvetkovici negociază un contract pe doi ani pentru a prelua HCM-ul

Articol de Ionuţ Coman  —  duminică, 11 iulie 2010

Antrenorul sîrb Jovica Cvetkovici a fost la reunirea campioanei HCM Constanţa şi va negocia un contract pe doi ani. Campioana României, HCM Constanţa a dat ieri semnalul pentru pregătirea unui sezon plin.


Obiectivele pentru sezonul 2010-2011 sînt cîştigarea titlului şi a Cupei României, dar şi depăşirea fazei grupelor în Liga Campionilor.

Toma şi compania s-au întîlnit pentru prima oară după o vacanţă de o lună pe terasa unui hotel din staţiunea Mamaia şi au luat masa în familie. Marea surpriză a fost prezenţa sîrbului Jovica Cvetkovici, principalul candidat pentru funcţia de antrenor. Tehnicianul în vîrstă de 51 de ani, sosit pe Litoral împreună cu fiul său, Vuk, fotbalist în Italia, la echipa din liga a treia Venezia, va purta în zilele următoare ultimele negocieri cu conducerea clubului constănţean. "Sîntem în tratative avansate, dar nu s-a semnat nimic. Mai sînt unele lucruri de pus la punct şi de rezolvat cîteva pretenţii de ambele părţi. O decizie clară va fi luată pînă la plecarea în primul cantonament al verii", a explicat directorul executiv al HCM, Nurhan Ali. în schimb, sîrbul s-a abţinut de la orice declaraţii, preferînd să se întreţină în spaniolă cu secundul Alexandru Buligan. Dacă cele două părţi vor ajunge la un acord, Cvetkovici va semna un contract valabil pe doi ani. 

Patru transferuri
La întîlnirea de ieri au fost prezenţi şi trei dintre jucătorii transferaţi în această vară, centrul Marius Stavrositu (Steaua), extrema stînga Chike Osita Onyejekwe (Ştiinţa Bacău) şi interul dreapta grec Nikolaos Riganas (PAOK Salonic). Azi este aşteptat să sosească la Constanţa şi centrul sîrb Vladica Stojanovici (MT Melsungen, Germania), care va întregi campania de achiziţii a constănţenilor. "Am avut ceva emoţii la revenirea acasă. Îi ştiu pe majoritatea jucătorilor, sîntem prieteni şi nu-mi va fi greu să mă integrez. Sper ca şi publicul să mă primească bine, mai ales că sînt printre puţinii jucători din lot născuţi şi crescuţi la Constanţa", a explicat Stavrositu, revenit după trei ani la HCM. 

Grecul Riganas a spus că vrea un parcurs cît mai lung în Ligă: "Am jucat împotriva Constanţei în sezonul trecut al Ligii Campionilor şi venirea la HCM este un mare pas înainte. Sper să ajungem din nou în optimi".  Venit de la Ştiinţa Bacău, Onyejekwe va evolua la alt nivel în noul sezon. "Cine nu şi-ar dori să joace la campioană? Abia aştept să evoluez în Liga Campionilor!", a mărturisit Onyejekwe. De la reunire au absentat motivat internaţionalii Popescu, Csepreghi, Mureşan, Sabou şi Sadoveac, învoiţi pînă pe 16 iulie, ca şi stranierii Schuch şi Adzic.


Antrenor de top
Născut pe 18 septembrie 1959, Jovica Cvetkovici are un palmares excelent ca jucător, evoluînd la Steaua Roşie Belgrad, Metaloplastika Sabac, Minden (Germania), Bidasoa Irun şi Cantabria Santander (Spania), dar şi la "naţionala" Iugoslaviei, cu care a ocupat locul 6 la Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980. El a pregătit reprezentativa Serbiei la Campionatul Mondial din 2009, încheind întrecerea pe locul 8. La HCM, îl va înlocui pe regretatul Zoran Kurtes, cel care a dus campioana României în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Cvetkovici va fi ajutat de Eden Hairi, cel care a ocupat rolul de secund şi pe perioada lui Zoran Kurtes, şi de Alexandru Buligan, fostul mare portar al României.

Două stagii peste hotare
După o perioadă de reacomodare la efort, constănţenii vor pleca pe 19 iulie într-un cantonament de 12 zile la Zlatibor, în Serbia, localitate aflată la 230 km de Belgrad. După cîteva zile la Constanţa, HCM se va muta din nou peste hotare, urmînd să participe, în Germania, la puternicul turneu "Sparkkssen Cup", alături de alte echipe de top din Europa, la invitaţia formaţiei Rhein-Neckar Lowen, participantă în Liga Campionilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.