CM 2010

Anelka: "Dacă nu declanşam eu scandalul, o făcea altul. Situaţia trebuia să explodeze!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Nicolas Anelka, exclus din lotul Franţei în timpul turneului final al Cupei Mondiale pentru că l-a insultat pe selecţionerul Raymond Domenech, a declarat că situaţia tensionată din interiorul delegaţiei ar fi "explodat" şi dacă nu ar fi fost el în prim-plan, informează AFP.

"Dacă nu aş fi declanşat eu scandalul, ar fi făcut-o altcineva. Situaţia trebuia oricum să explodeze. Toată lumea a fost solidară. Repet: toată lumea! Dacă sunt jucători care au vrut să nu boicoteze acel antrenament, să o spună acum! Dar sunt sigur că nimeni nu o va face", a spus Anelka, pentru France-Soir.

Atacantul l-a "înţepat" pe fostul internaţional Bixente Lizarazu, care, din postura de consultant pentru televiziune, a fost foarte critic la adresa jucătorilor francezi care au participat la Cupa Mondială din Africa de Sud: "Cine e Lizarazu? E doar un fost jucător fără recunoştinţă".

În timpul CM 2010, echipa naţională a Franţei a refuzat să efectueze o şedinţă de pregătire, în semn de protest faţă de faptul că atacantul Nicolas Anelka fusese exclus din lot, deoarece îl insultase pe selecţionerul Raymond Domenech la pauza meciului Franţa - Mexic (scor 0-2), din 17 iunie.

Franţa, adversara României în preliminariile Euro-2012, a fost eliminată în prima fază a turneului final al Cupei Mondiale, terminând ultima în Grupa A, cu un singur punct.

Mediafax

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.