Liga 1

Lazio a pus ochii pe Torje » Piticul roman

Gabriel Torje, Torje, Dinamo

Articol de Cătălin Gheorghiu   —  sâmbătă, 17 iulie 2010

Gabriel Torje este aproape de un transfer la Lazio Roma. Italienii au vizionat deja DVD-uri cu evoluţiile sale şi au cerut informaţii de la Cristiano Bergodi





Ştefan Radu ar putea avea coleg de cameră român din sezonul următor. Lazio Roma are o politică de transferuri bazată pe fotbaliştii tineri, de mare perspectivă, iar pe lista lor se află şi Gabriel Torje.



Scouterii laziali l-au monitorizat mai multă vreme pe micuţul mijlocaş, iar zilele trecute l-au contactat şi pe Cristiano Bergodi, fostă glorie a clubului, pentru a cere referinţe despre Torje. Dinamo solicită 4 milioane de euro pentru fotbalistul de 20 de ani, însă e dispusă la negocieri, mai ales că relaţiile între cele două cluburi sînt foarte bune după afacerea Ştefan Radu, transferat în 2008 pentru 5,4 milioane de euro!



"Momentan, n-am primit nici o ofertă clară, însă ştim că există interes pentru Torje. Pe lîngă Lazio, mai sînt cîteva echipe din Italia, acum aşteptăm să vedem dacă se concretizează ceva", a spus o sursă din cadrul clubului dinamovist. Cu Olimpia Bălţi, Torje a intrat în minutul 66 în locul lui Djakaridja Kone şi a pasat decisiv pentru golul de 2-0, al lui Liviu Ganea.





3 goluri şi 5 assisturi a reuşit Torje pentru Dinamo, în cele 29 de meciuri disputate în Liga I



2 milioane de euro a plătit Dinamo lui Poli Timişoara în ianuarie 2008 pentru mijlocaş





Comparat cu Giuly

Italienii cred că Gabriel Torje are potenţial de a deveni un jucător precum Ludovic Giuly, cel care a evoluat în sezonul 2007-2008 la rivala AS Roma. Fost jucător la Lyon şi Barcelona, Giuly e chiar mai mic de statură decît Torje, avînd 1,64 centimetri. Mijlocaşul de 20 de ani este cu trei centimetri mai înalt, iar romanii sînt încîntaţi de calităţile sale: viteză şi tehnică.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.