Handbal

Adina Meiroşu a pierdut un copil

Adina Meiroşu Fiera, Meiroşu, Fiera, Oltchim Rîmnicu Vîlcea

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Adina Meiroşu Fiera, interul stînga al Oltchimului, însărcinată în luna a cincea, a avut probleme şi a pierdut unul dintre cei doi copii

Sportiva în vîrstă de 24 de ani se află în spital, sperînd să ducă la capăt cu bine cele 4 luni de sarcină rămase


Acum mai bine de 30 de zile, pe cînd era însărcinată în luna a patra, Adina Meiroşu Fiera a mers la ecograf pentru a urmări sarcina şi pentru a se asigura că totul e în regulă cu cei doi copii pe care-i purta în burtă. Era, în acelaşi timp, şi nerăbdătoare să afle sexul copilaşilor. Handbalista de la Oltchim îşi dorea enorm ca unul dintre cei doi să fie o fetiţă.

Malformaţie rară
La ecografie însă, după ce i-a spus că ambii copii sînt de sex feminin, doctorul i-a explicat şi că unul dintre ei are o problemă. "E o malformaţie extrem de rară. Copilul are inima dezvoltată în afara cutiei toracice. Chiar dacă va trăi pînă la nouă luni, la naştere nu va rezista şi va muri", i-a detaliat medicul. Adina şi soţul ei, Ovidiu, au avut atunci de ales între a lăsa copilul să se dezvolte în burtă sau a face o injecţie prin care să oprească evoluţia fătului.

S-au oprit la varianta a doua. Au mers în Belgia şi jucătoarea a suportat intervenţia medicală. I s-a explicat faptul că al doilea copil nu va avea de suferit. Reveniţi acasă însă, problemele nu s-au terminat. Adina a avut sîngerări. A mers din nou la medic. La scurt timp, a suferit un avort spontan. "Medicii ne-au prevenit că se poate întîmpla asta. Copilul oprit din evoluţie a fost perceput de corpul Adinei ca un obiect străin, de aceea l-a îndepărtat", a povestit Ovidiu Fiera, soţul sportivei.

Sub tratament
"Acum tot ce sperăm e ca fetiţa care a rămas în burtică să fie bine şi să nu mai existe complicaţii. Adina se simte bine în momentul de faţă, dar e puţin marcată. Nu avea cum să nu fie", a adăugat Ovidiu. "Cînd s-a declanşat avortul, a pierdut din lichidul amniotic şi de la celălalt copil. Acum medicii aşteaptă să se refacă din lichid", a încheiat Ovidiu.

Adina e în acest moment în spital, sub tratament, şi speră că peste aproximativ patru luni să devină mămică. E dorinţa cea mai mare a handbalistei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.