Liga 1

Elefant la Steaua » În locul lui Toja, roş-albaştrii s-au înţeles cu sud-africanul Tshabalala

Siphiwe Tshabalala, Tshabalala, Steaua

Articol de Dan Udrea, Răzvan Rotaru  —  joi, 22 iulie 2010

Mijlocaşul stînga de 25 de ani a înscris primul gol al Mondialului. Venirea lui este o chestiune de zile, potrivit informaţiilor din Ghencea

Toja a semnat ieri cu Aris Salonic, iar Steaua îl aduce în locul lui pe mijlocaşul de 26  de ani care a marcat pentru Africa de Sud la Mondiale. Fotbalistul care evoluează în ţara natală, la Kaizer Chiefs, ar urma să ajungă la Bucureşti în zilele următoare


Steaua vinde un sud-american şi e foarte aproape să transfere un sud-african de Mondiale. Ieri dimineaţă, Juan Carlos Toja a plecat în Grecia, unde cîteva ore mai tîrziu a ajuns şi preşedintele Argăseală, pentru a parafa transferul columbianului la Aris Salonic.

Roş-albaştrii vor încasa 500.000 de euro, iar banii vor pleca spre Kaiser Chiefs, echipa lui Siphiwe Tshabalala. Mijlocaşul stînga e pe placul lui Piţi, iar antrenorul îl vrea cît mai repede în Ghencea.

Piţurcă l-a urmărit la Mondialul recent încheiat, la care fotbalistul de culoare a înscris în 1-1 cu Mexic, apoi a văzut şi cîteva DVD-uri cu evoluţiile acestuia şi a fost impresionat de forţa, agresivitatea şi travaliul lui Tshabalala. În plus, tehnicianul crede că sud-africanul s-ar plia pe jocul Stelei datorită faptului că e rapid, are tehnică în regim de viteză şi e polivalent, putînd juca mijlocaş stînga, central sau atacant.

Piţi îl vrea repede
Discuţiile dintre Steaua şi Kaiser Chiefs sînt aproape încheiate, singurul lucru care mai trebuie făcut fiind plata sumei de transfer. Imediat ce banii vor intra în contul sud-africanilor, fotbalistul va veni la Bucureşti. Surse din Ghencea spun că asta s-ar putea întîmpla în cîteva zile, pentru că Piţi vrea să-l aibă pe Tshabalala cît mai repede la antrenamente.

Eurogol la Cupa Mondială
Primul gol al Mondialului din această vară a fost marcat de Tshabalala. În partida de debut a competiţiei, Africa de Sud-Mexic 1-1, fotbalistul pe care-l va transfera Steaua a punctat cu o execuţie excelentă. A primit mingea la 40 de metri de poartă, pe stînga, a sprintat spre poartă şi a înscris cu un şut în forţă, în diagonală, aproape de vinclu.


500.000 de euro urmează să primească echipa din Ghencea în urma transferului lui Toja la Salonic

200.000 de euro este salariul pe care roş-albaştrii i-l oferă lui Tshabalala

13 meciuri a jucat Tshabalala în acest an pentru "naţionala" Africii de Sud reuşind să marcheze 3 goluri


CV - Lawrence Siphiwe Tshabalala

Născut la Johannesburg
Are 26 de ani
Are 1,70 înălţime şi 71 kg
A evoluat doar la cluburi din ţara natală: Alexandra United (12 meciuri, un gol), Free State Star (62 meciuri, 12 goluri) şi Kaizer Chiefs (79 de meciuri, 14 goluri)
Pentru echipa naţională a înscris de 7 ori în 52 de partide
A jucat la două ediţii ale Cupei Africii pe Naţiuni (2006, 2008), la Cupa Confederaţiilor (2009) şi la Mondialul recent încheiat

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.