Liga 1

Gazeta a aflat cum i-a motivat Şumudică pe rapidişti

Marius Şumudică, Şumudică, Cesinha, Rapid

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Şumudică a impresionat la debut prin modul în care a reuşit să-i motiveze pe elevii săi


Secunda 7 a partidei cu Vaslui: Mihai Roman intră tare, cu talpa, la Hugo Luz. Se ridică şi plecînd de lîngă vasluian îi spune printre dinţi: "N-aveţi nici o şansă azi!".

Cu o oră mai devreme, la şedinţa tehnică, Şumudică le vorbea jucătorilor: "Începutul sezonului e foarte important. Trebuie să debutăm cu o victorie! Să nu vă fie teamă, ei sînt 30 de vasluieni, iar noi sîntem 10.000 de rapidişti! Aici e Giuleştiul, nimeni nu poate să ia puncte de acum încolo. Vreau să daţi totul, să nu-i lasaţi nici un moment să creadă că pot să cîştige. Luptaţi pînă la final, astfel încît în momentul în care veţi auzi ultimul fluier să nu aveţi nici un regret! Azi muncim, luptăm, cîştigăm şi apoi sărbătorim!".

Discursul antrenorului a avut efectul dorit de acesta nu doar asupra lui Roman. "Abia aşteptam să ieşim pe teren, tremuram în vestiar, nici nu puteam sta jos pe scaun, atît de concentraţi eram", povestesc jucătorii. Pe teren, efectele speech-ului s-au văzut pînă la final. Alb-vişiniii au alergat tot timpul, s-au bătut pentru fiecare minge şi au făcut pressing chiar şi la 16 metri de poarta adversă. "Dacă mai ţinea meciul o oră, n-ar fi fost nici o problemă. Abia cînd ne-am întors în vestiar am început să simţim oboseala", a rememorat un fotbalist.


"Eu n-am nici un merit, e victoria băieţilor pentru atitudinea, determinarea şi sacrificiul de care au dat dovadă. Le mulţumesc şi fanilor pentru atmosfera incredibilă din tribune"
Marius Şumudică, antrenor Rapid

"Prin modul în care a pregătit această partidă, Şumudică a demonstrat că e un antrenor valoros şi îl felicit Dinu Gheorghe că a mers pe mîna lui"
George Copos, patron Rapid

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.