Liga 1

Contra s-a răzgîndit ieri, nu se mai retrage. Şi aşteaptă o suspendare de 3-4 etape: "Am greşit, plătesc!"

Articol de Viorel Tudorache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fotbalistul de 34 de ani spune că nu vrea să-i dea satisfacţie arbitrului Sebastian Colţescu, din cauza căruia declarase sîmbătă că se lasă de fotbal


Cosmin Contra a revenit la sentimente mai bune după ce, la sfîrşitul partidei Poli Timişoara - Gloria Bistriţa 2-2, era un pachet de nervi. Eliminat spre finalul întîlnirii de "centralul" Colţescu, după doar 17 minute de joc, ex-internaţionalul bănăţean a făcut un semn scurt din mîini: "game over!". Apoi a detaliat, la cald: "Am decis să mă retrag! Am venit cu sufletul deschis la Poli, să ajut această echipă, dar nu mai pot continua în mizeria asta de campionat. Nu vreau să-mi pătez finalul carierei în mocirla asta de Liga I!". Ieri, înainte să intre la film cu familia, Contra a explicat pentru Gazetă ce l-a făcut să-şi schimbe decizia.


- Salut, Cosmin! Ce faci, îţi mai menţii hotărîrea de a te retrage?
- Nu! M-am gîndit bine şi voi continua să joc pentru Poli. Am făcut acele declaraţii la nervi, eram tare supărat după meci. N-am procedat bine. Am spus că mă retrag din cauza arbitrajului scandalos al lui Colţescu, care m-a scos din sărite, dar nu vreau să-i dau satisfacţie!


"Am îmbrîncit, n-am lovit cu piciorul!"


- Cum a motivat arbitrul eliminarea ta în raportul de joc?
- Colţescu se contrazice singur. A scris în foaie că l-am lovit cu piciorul pe jucătorul de la Gloria, dar nu-i adevărat, doar l-am îmbrîncit uşor, iar acela a făcut un teatru bun şi a căzut. Din păcate, la noi, proba video nu e admisă la comisii, iar jucătorii pot fi suspendaţi 3-4 etape fiindcă arbitrii scriu orice în raport.

- Antrenorul Petrovici era supărat pe tine şi ai putea fi amendat.
- Nu vreau să-mi las niciodată echipa în 10 oameni, trebuie să fiu un exemplu pentru coechipieri, dar ăsta sînt eu! Mai impulsiv, dornic să-mi ajut mereu echipa, mai ales în momente grele. Eu am vrut să iau mingea de la bistriţeni, să reluăm repede jocul. Singura mea greşeală a fost că i-am dat motiv lui Colţescu să-mi dea cartonaş roşu. Am greşit, trebuie să plătesc! Aşa e în fotbalul profesionist.


"Băieţii au făcut un efort extraordinar după ce Gloria a condus cu 2-1. Meritau victoria, dar asistentul ne-a refuzat un gol pentru un henţ doar de el văzut"
Cosmin Contra, mijlocaş Poli Timişoara

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.