Liga 1

Piţurcă a schimbat stilul Stelei şi a pornit cu dreptul » Piţi-taka

Articol de Radu Bichiş  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Chiar dacă meciul a început prost pentru el, tehnicianului din Ghencea i-au ieşit toate: echipa a avut posesie, omul său de bază, Dorel Stoica, a condus jocul şi a şi marcat, iar roş-albaştrii au cîştigat la Alba Iulia Vezi rezumatul partidei "U" Cluj - Steaua 1-2! (video)


Un joc rece şi calculat i-a adus lui Piţurcă un debut fericit în noul mandat din Ghencea Gigi Becali: "Am jucat ca Barcelona şi Spania" (video)


Un gest scurt în direcţia galeriei roş-albastre, apoi s-a aşezat liniştit pe bancă. Aşa şi-a făcut revenirea Victor Piţurcă la Steaua, în "Cetate", unde "şepcile roşii" s-au exilat la comeback-ul în Liga 1.  Florian Walter: "Am ţinut cu brio piept Stelei, puteam avea şansa noastră" (video)

Nici măcar o grimasă nu i-a scăpat de sub mantia sa de singuratic cînd Emeghara s-a aruncat neglijent asupra lui Acosta în careu, iar Haţegan nu a ezitat nici o secundă. Niculescu a confiscat balonul şi a aruncat în aer galeria proprie: 1-0, deşi Tătăruşanu l-a ghicit pe fostul dinamovist. Emeric Ienei: "Piţurcă vrea să cîştige mai mult ca Gigi, în balanţă e cariera lui" (video)

Reclădită din temelii, Steaua a bîjbîit în jumătatea adversă, căutînd o breşă pentru un contact de careul lui Matache. Răduţ a părut fragil şi crud, deşi pe umerii lui a căzut faza de construcţie, în vreme ce Păcurar s-a simţit sfios în faţa echipei care l-a lansat în fotbal, fiind nevoie de o fază fixă, "cap" Abrudan din corner, pentru prima ocazie a roş-albaştrilor (15).

Salvaţi de Dorel
Un joc rece şi calculat i-a adus Stelei superioritatea în faţa unor "studenţi" timizi, preocupaţi să nu le ofere adversarilor prea mult spaţiu. Cristi Tănase l-a scos pe Piţi din letargie în două reprize scurte, însă fără nici o emoţie pentru Matache (16, 25). Nicoliţă a ieşit de la cutie cu un trasor decalibrat (26), Păcurar l-a imitat după doar trei minute. 45 a fost numărul cu noroc de la ruleta ocaziilor steliste, iar rolul crupierului l-a jucat favoritul Dorel Stoica, care a plasat o minge în colţul scurt, dintr-o apărare visătoare a Universităţii.

Altă echipă după pauză
Clujul a lăsat garda jos la reluare, steliştii au acceptat pe loc invitaţia. Păcurar a tras slab din lovitură liberă (46), apoi Nicoliţă, scăpat singur spre poarta lui Matache, l-a ţintit pe Izvoranu repliat la timp (60).

Jocul de pase al Stelei a început să meargă uns, Tănase a scăpat în banda stîngă şi l-a servit la colţul scurt pe Stancu, suficient pentru prima victorie din era Piţi în Ghencea (73). O fază de manual ce a făcut mat apărarea clujenilor şi l-a descătuşat pe taciturnul antrenor, care apoi a pus sigiliu pe ofensivă, anulînd orice speranţă de revenire a "studenţilor", mult prea delicaţi la revenirea în prima ligă.


Cifrele meciului

U Cluj    parametru    Steaua
33,5%    posesie    66,5%
17    baloane jucate în careul advers    56
1    şuturi pe poartă    3
5    şuturi la poartă    16
1    ocazii    5

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.