Liga 1

Vali Badea a stricat sărbătoarea mureşenilor la revenirea în Liga I » Start strîmb

Articol de Marius Tuhuţ  —  marți, 27 iulie 2010

La Tg. Mureş se respiră fotbal. Primul meci în elită după 18 ani de mediocritate în ligile inferioare a paralizat ieri "Oraşul Florilor".


Tracul şi-a spus din plin cuvîntul în jocul gazdelor în debutul partidei, iar Vancea (17), scăpat din marcajul lui Majernik, s-a pierdut cu firea şi a tras alături, singur cu Mincă. Braşovenii au preferat contraatacurile. Dănălache a fost solicitat prima dată la capul lui Cristescu (24) din 10 metri. Portarul mureşenilor s-a evidenţiat apoi la torpila lui Ionescu (35) de la 35 de metri şi la imprudenţa lui Bălău (36), aproape de autogol la o pasă înapoi. Finalul reprizei le-a aparţinut elevilor lui Falub, dar Mincă a făcut minuni. S-a întins providenţial la voleul lui Onicaş (40) şi a parat, în extremis, lovitura de cap a lui Roman (41).

Oaspeţii au forţat în startul reprizei secunde. Şutul lui Cristescu (49), puţin pe lîngă bară, a electrocutat tribunele. Ilyes (61) a ratat şi el ţinta, însă nu şi Vali Badea. Atacantul Braşovului a marcat la prima atingere de balon, "cap" din 9 metri (68), deviat uşor de mîna lui Moldovan. Rămaşi în 10 după eliminarea lui Majernik, braşovenii au tremurat la mingea ricoşată din genunchiul lui Bălău (80) în bară şi la reluarea aceluiaşi Bălău, milimetric pe lîngă poartă, dar au terminat victorioşi. Mureşenii au ratat startul la revenirea în prima ligă şi par a avea viaţă grea în lupta pentru supravieţuire. 

"Vali Badea avea nevoie de această reuşită. A trecut printr-o perioadă mai grea. Sper să continue să marcheze"
Daniel Isăilă, antrenor FC Braşov

"Îmi aduc aminte că tot aici, la Tîrgu-Mureş, am debutat cu gol în liga secundă. Jucam la Jiul. Atunci a fost 1-1. Sînt fericit că am revenit cu gol, după o perioadă în care am fost măcinat de probleme personale"
Vali Badea, atacant FC Braşov

"În ciuda înfrîngerii, cred că am făcut un joc bun. Am luat însă un gol nepermis pentru acest nivel. Mergem mai departe, campionatul nu s-a terminat aici"
Adrian Falub, antrenor FCM Tg. Mureş


- Numărul mare de spectatori prezenţi la meciul de ieri i-a determinat pe organizatori să renunţe la sistemul de intrare prin turnicheţi cu o jumătate de oră înainte de startul jocului.
- Oficialii mureşeni au reuşit să modernizeze arena Trans Sil pe ultima sută de metri pentru a putea găzdui meciuri de Liga 1. Ieri, muncitorii încă lucrau la nivelarea locurilor de parcare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.