Liga 1

Şumudică explică secretul Rapidului

Articol de Cătălin Popescu  —  marți, 27 iulie 2010

Şumudică spune că metodele noului preparator, Gheorghe Bărbulescu, i-au făcut pe giuleşteni să reziste 90 de minute în acelaşi ritm.



La debutul în Liga I, giuleştenii au impresionat pe toată lumea prin modul în care s-au prezentat pe teren. Spre deosebire de sezonul precedent, cînd Rapid era cunoscută ca o formaţie ce pica în repriza secundă, de data aceasta alb-vişiniii au alergat pînă la final. Ba mai mult, în ultimele minute, Sburlea, Spadacio şi Cesinha făceau pressing la fundaşii adverşi.

Şi Marius Şumudică s-a declarat mulţumit de modul în care sînt pregătiţi fizic elevii săi: "E meritul preparatorului, acelaşi cu care am lucrat şi la Bistriţa". Gheorghe Bărbulescu, "Bebe", cum îi spun jucătorii, a debutat în Liga 1 la Gaz Metan Mediaş. Încă un semn că pregătirea a fost făcută bine în această vară e faptul că, spre deosebire de ultimii ani, nici un fotbalist nu a acuzat leziuni musculare la finalul cantonamentului!

"Băieţii s-au prezentat bine cu Vasluiul. Au fost foarte proaspeţi şi asta îmi dă speranţe că ne vom prezenta bine pînă la finalul turului"
Marius Şumudică, antrenor Rapid


Intră Ezequias
Sîmbătă, cu Unirea Urziceni, Şumudică va miza în mare parte pe acelaşi "11" de start. Sburlea va rămîne în continuare titular, chiar dacă în lot se va afla şi Cassio. Singura modificare la care antrenorul se gîndeşte e în defensivă. Bozovici ar putea fi lăsat pe bancă, după ce a avut o prestaţie modestă în partida cu Vaslui, locul său putînd fi luat de fostul braşovean Ezequias.


- Gică Hagi: "Rapid m-a impresionat în prima etapă. Sînt curios dacă vor juca la fel în continuare".
- Marius Şumudică se teme că victoria cu Vasluiul i-ar putea face prea euforici pe jucătorii săi: "Trebuie să revenim cu picioarele pe pamînt. E adevărat că am bătut o echipă puternică, care are un antrenor titrat , dar încă n-am realizat nimic".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.