Liga 1

Boştină: "Georgian Tobă este cel mai important transfer făcut de «U» Cluj"

Articol de Cristian Otopeanu  —  marți, 27 iulie 2010

O dată cu startul Ligii 1, site-ul Gazetei Sporturilor îţi prezintă cele mai bune declaraţii de la cei mai importanţi jucători ai formaţiilor din prima divizie. De la o echipă de top sau de la una care doar aspiră la acest statut, fiecare fotbalist are ceva de spus. Nu rata pe gsp.ro cele 18 interviuri cu vedetele formaţiilor din Liga 1!

Gabi Bostina, capitan Universitatea Cluj

- Care este cel mai important transfer de la echipa in aceasta vara?
- În opinia mea, Georgian Tobă. Este un tânăr talentat care va ajuta mult clubul pe viitor. Am mare încredere în el.

- Ce obiectiv personal ai pentru noul sezon?
- Să ne clasăm cât mai bine in campionat şi să aud “Slavă ţie studenţie” tot timpul, pe stadion. Îmi doresc să-l aud şi pe noul stadion, cel care se construieşte acum.

- Daca ai avea bani, pe cine ai transfera din Liga 1? Dar din fotbalul international? De ce ei?
- Din Liga 1 i-aş aduce pe Andrei si Adrian Cristea. Andrei este un atacant care marchează, este mereu acolo şi înscrie,  iar Adrian este un mijlocaş tehnic, care ţine de minge mult şi ne-ar ajuta in campionat. Din fotbalul internaţional i-aş aduce pe Ribery şi Gourcuff. Nu cred că mai trebuie să spun şi de ce.

- Care crezi ca sunt echipele care se vor clasa pe podium la finalul campionatului?
- Este greu de anticipat. Dacă în urmă cu câţiva ani se băteau trei patru echipe pentru primele locuri, acum sunt vreo 8: Dinamo, Steaua, Rapid, Timişoara, Vaslui, Urziceni,  sunt multe.

- Cum ţi se pare nivelul fotbalului românesc în comparaţie cu ceea ce ai văzut la Campionatul Mondial?

- Nu cred ca se poate face comparaţie de acest gen. Pot să mă refer la nivelul campionatului nostru si pot spune ca este puternic. În afară de marile campionate cum ar fi Italia, Spania, Anglia, Franţa, Germania ne putem compara cu restul. 

- Dacă ai putea alege, la ce echipă mare din lume ai vrea să joci?
- La FC Barcelona, dar iată ca timpul meu a trecut. Totuşi,  mai joc la Universitatea Cluj inca vreo patru ani si apoi ma cumpara Barcelona. :)

- Cel mai bun antrenor cu care ai lucrat? Care ar fi, in opinia ta, top 5 al antrenorilor români?
- Nu pot să fac un top pentru că nu ar fi corect, insă pot enumera câţiva antrenori buni pe care îi avem: Andone, Piţurcă, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu, Neluţu Sabău, Ionuţ Badea, Eugen Neagoe, Cristi Dulca, Marian Pana. Marian este tânăr şi vrea să faca treabă frumoasă. În general sunt adeptul antrenorilor tineri pentru că ei vin cu ceva nou si este foarte important să fim in pas cu fotbalul modern.

- Crezi ca vor strange suficiente puncte echipele romanesti astfel incat si in 2012 sa avem echipa direct in grupele Ligii Campionilor?
- Eu zic că se vor strange. Sper să fie un sezon asemănător cu cel de acum câţiva ani, atunci când s-au strâns cele mai multe puncte, dupa parcursul Stelei si al Rapidului în Cupa Uefa.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.