Liga 1

Cernea: "Cred că Steaua va cîştiga titlul după ce am văzut în prima etapă"

Articol de Dragoş Rizescu  —  joi, 29 iulie 2010

Odată cu startul Ligii 1, siteul Gazetei Sporturilor îţi prezintă interviuri cu cei mai importanţi jucători ai formaţiilor din prima divizie. Goalkeeper-ul Victoriei Brăneşti, Cornel Cernea, vede fosta sa echipă, Steaua, drept principala candidată la titlul de campioană în acest sezon. Nu rata cele 18 interviuri cu vedetele formaţiilor din Liga 1!


- Care este cel mai important transfer de la echipă în această vară?
- Cel mai important este faptul că a ramas la echipă grupul care a promovat. De obicei, din ce am vazut şi în anii trecuţi, echipele care promovează schimbă tot lotul şi după aceea ajung să retrogradeze. Eu cred că mai mult de 4 jucători noi nu sînt necesari pentru a întări o echipă. Grupul de aici de la Brăneşti se bazează pe disciplină şi pe muncă, aşa s-a reuşit promovarea şi e foarte bine că s-a păstrat nucleul care a reuşit această performanţă.

- Ce obiectiv personal ai pentru noul sezon?
- Să fiu sănătos şi să apăr bine, în cît mai multe meciuri. O mare realizare ar fi să evităm retrogradarea.

- Dacă ai avea bani, pe cine ai transfera din Liga I? Dar din fotbalul internaţional? De ce ei?
- Din Liga I, în primul rînd nu aş aduce nici un străin. În schimb, l-aş aduce pe Bănel Nicoliţă, pentru că e un băiat muncitor şi modest. La fel, şi pe Cezar Lungu, de la Steaua II, e un tînăr valoros şi muncitor, aşa cum sînt şi coechipierii mei de aici de la Brăneşti. Şi bineînţeles, l-aş mai aduce pe Mirel Rădoi. Ar fi poate un singur străin pe care să-l aduc la echipă: Carles Puyol.

- Care crezi că sînt echipele care se vor clasa pe podium la finalul campionatului?
- Cred că Steaua va cîştiga titlul, şi nu spun asta pentru că am fost acolo, ci după ce am văzut în prima etapă. Pe doi cred că va fi Rapidul şi pe trei Vasluiul, pentru că am văzut că au un proiect foarte serios acolo, cu un antrenor foarte bun.

- Cum ţi se pare nivelul fotbalului românesc în comparaţie cu ceea ce ai văzut la Campionatul Mondial?
- Mare diferenţă nu cred că este. În orice caz, nu mai este ca înainte, în anii '90 de exemplu, cînd era o diferenţă clară între echipele mari şi echipele mici. Acum, diferenţa se face la mentalitate. La valoare, eu zic că ne putem apropia de ce am văzut la Campionatul Mondial. De exemplu, eu cred că România ar fi făcut o figură mai frumoasă decît Franţa.

- Dacă ai putea alege, la ce echipă mare din lume ai vrea să joci?
- Dacă eram mai tînăr, mi-aş fi dorit să joc la Real Madrid. Măcar am avut şansa să joc împotriva lor.

- Cel mai bun antrenor cu care ai lucrat? Care ar fi, în opinia ta, top 5 al antrenorilor români?
- Toţi antrenorii cu care am lucrat au fost foarte buni. Cel mai bun, atît ca antrenor, cît şi ca om, a fost Cosmin Olăroiu. Apoi, un top al antrenorilor ar fi următorul: 1. Mircea Lucescu, 2. Victor Piţurcă, şi spun asta fără să fi lucrat cu ei, doar din ce am auzit. Pe trei ar fi Olăroiu.

- Crezi că vor strînge suficiente puncte echipele româneşti astfel încît şi în 2012 să avem echipă direct în grupele Ligii Campionilor?
- Eu vreau să cred că se poate, dar e greu. Cînd jucam la Steaua împotriva Realului nu aveam stresul acesta cu punctele, jucam mai mult de plăcere. Acum e greu, jucătorii vor fi conştienţi că trebuie să obţină victorii ca să adune puncte, va fi greu. Însă în fotbal totul e posibil.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.