Europa League

"Cîinii" au fost împinşi de la spate de 11.000 de fani! » Groapa cu foc

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Peste 11.000 de suporteri ai "cîinilor" au făcut aseară o atmosferă ca pe vremuri. Fanii şi-au însuşit critica de joia trecută a antrenorului şi s-au înghesuit ieri la stadion


Arena Dinamo are 15.300 de locuri, însă 11.000 de oameni, cum au fost aseară la meci, este o asistenţă bună pentru "cîini". Roş-albii se înghesuie la derby-urile cu Steaua şi cu Rapid, în rest nu dau năvală spre stadion.

Criticile lui Ioan Andone - "avem suporteri de internet, mă opresc pe stradă, <să facem treabă, să facem ailaltă>, dar cînd vine meciul, tribunele sînt goale, ceea ce mă supără enorm" - au fost înţelese de către fani, care au luat cu asalt ieri casele de bilete. Mai ales că s-au făcut fel şi fel de apeluri ca lumea să vină la arenă, să-i încurajeze pe elevii "Fălcosului" contra croaţilor de la Hajduk Split, care cam băgaseră spaima în "cîini" înaintea confruntării directe.

Suporterii nu l-au mai dezamăgit pe Andone! În orele de dinaintea întîlnirii, aceştia au cumpărat masiv tichete de acces. Febra i-a prins pe roş-albi după ce-au fost informaţi de mass-media că grupuri de croaţi au intrat în Bucureşti pentru a-i susţine pe cei de la Hajduk.

Fanii l-au răsplătit pe tehnicianul "cîinilor" scandîndu-i îndelung numele înaintea debutului de meci. Ei nu au uitat însă să-i "înţepe" pe adversarii din Croaţia cărora le-au strigat "Serbia, Serbia" pe durata partidei. Apoi s-au răfuit şi cu fraţii Becali, dar, peste toate, a rămas imaginea unor tribune pătimaşe, care i-au încurajat pe roş-albi ca pe vremuri.


Asistenţa în sezonul trecut de Europa League

Adversar    Spectatori    Fază competiţională
Slovan Liberec        10.000    play-off Europa League
Panathinaikos    -    grupe EL
Galatasaray    -    grupe EL
Sturm Graz    1.500    grupe EL
* Cu Slovan, suporterii au invadat arena, dinamoviştii primind două etape de suspendare, cu grecii şi cu turcii.


3.813 a fost media spectatorilor de acasă la partidele din Liga 1 în sezonul trecut

2.000 de spectatori au fost prezenţi la singurul meci de acasă din acest sezon, cel cu Olimpia Bălţi (5-1), de joia trecută


Hăisan, propus la Dinamo
Portarul Vasluiului, Cristi Hăisan, le-a fost propus "cîinilor", dar roş-albii au evitat să dea un răspuns concret momentan. În acest moment, în Ştefan cel Mare sînt patru portari: Curcă, Bălgrădean, Naumovski şi Dolha, ultimul aflîndu-se în recuperare după accidentarea la umărul stîng. Hăisan (29 de ani) se antrenează cu FCM Bacău, Adrian Porumboiu urmînd să-i rezilieze contractul zilele următoare.

Andone dorit în Ucraina
Ioan Andone nu duce lipsă de oferte, chiar dacă abia şi-a început treaba în Ştefan cel Mare. Antrenorul de 50 de ani este curtat de Zoria Lugansk, locul 14 în prima ligă după trei etape. Ucrainenii l-au dorit pe Ando şi înainte de a ajunge la Dinamo, iar oferta este cunoscută atît de tehnician, cît şi de preşedintele Nicolae Badea, care nici nu se gîndeşte să-l lase pe tehnician să plece.

Danciu-gol, debut cu Sportul
Dinamoviştii l-au trecut pe lista UEFA şi pe Ionel Dănciulescu (33 de ani), căruia i-a sosit "cartea verde" ieri. El n-a fost în lot aseară şi urmează să reîmbrace tricoul alb-roşu duminică, împotriva Sportului Studenţesc. Tot ieri a fost legitimat şi Elias Bazzi, însă fundaşul stînga nu a putut fi trecut şi pe lista UEFA. "Cîinii" susţin că lui Helder încă nu i-a sosit certificatul internaţional de transfer.

70% din Torje + 3 milioane de euro
Lazio Roma şi o echipă din Bundesliga au trimis pe adresa clubului din Ştefan cel Mare oferte de cîte 3 milioane de euro fiecare. Şefii dinamovişti au transmis că vor 5 milioane de euro pentru un transfer definitiv sau 3 milioane, plus 30% dintr-un transfer ulterior al mijlocaşului de 20 de ani. Germanii s-au retras cînd au auzit de pretenţiile "cîinilor", iar Lazio a anunţat că va analiza săptămîna aceasta pretenţiile cîinilor, apoi vor lua o decizie.


Inbox:

- Cosmin Bărcăuan a fost prezent aseară la partida cu Hajduk Split, însoţit fiind de Gigi Neţoiu. Fundaşul de 31 de ani a fost la un pas să semneze cu Dinamo în această vară.
- Stoperul Ovidiu Burcă (30 de ani), liber de contract după despărţirea de Cottbus, se antrenează în Ştefan cel Mare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.