Campionate

FC Barcelona va juca din nou în verde, după 14 ani

echipament de deplasare

Articol de Cristina Negrilă  —  Monday 30th of November -0001 12:00

În meciul amical pe care îl va disputa contra unei selecţionate formate din cei mai buni jucători din K-League, Barça va juca din nou în echipament de culoare verde, după 14 ani de la ultima apariţie a catalanilor într-un asemenea echipament, folosit în meciurile din deplasare.


El Mundo Deportivo scrie că ultima dată cînd catalanii au purtat culoarea verde a fost în sezonul 1996-1997. În urmă cu 14 ani, Barcelona cîştiga 3 trofee: Cupa Cupelor, în faţa formaţiei PSG (1-0), Cupa regelui, în faţa lui Betis Sevilla (3-2) şi Supercupa Spaniei, în faţa lui Atletico Madrid.

Sir Bobby Robson se afla pe banca tehnică a Barçei, iar Pep Guardiola era liderul din teren al unei echipe în care jucau: Luis Enrique, Sergi Barjuan, Guillermo Amor, Laurent Blanc, Hristo Stoichkov, Luis Figo, Nadal, Abelardo sau Ferrer şi marea vedetă de atunci, Ronaldo Nazario de Lima.

"Il Fenomeno" a marcat 47 de goluri în 51 de partide şi a cucerit publicul de pe Camp Nou, care l-a putut admira în tricoul Barcelonei doar un sezon.

După ani de zile, Barcelona revine la verde. Asta după ce a avut echipamente de deplasare de culoare portocalie, gri, aurie, galben fluorescent sau albastru.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.