Campionate

Problema Kaka » 2010, un an compromis pentru brazilian

Kaka, Real Madrid

Articol de Constantin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Încă afectat la aductori, mijlocaşul Realului a trebuit operat de urgenţă la meniscul genunchiului stîng şi va sta între 3 şi 4 luni Spectacol total în meciul  Club America - Real Madrid 2-3! (video)


Kaka tinde să devină o mare grijă pentru Real. Adus vara trecută cu 65 de milioane de euro, de la Milan, mijlocaşul brazilian a fost mai mult subiect de buletine medicale decît protagonist pe gazon. În acest răstimp, el a trecut de la o accidentare la alta. Gama problemelor a rămas diversă: întindere musculară, contractură musculară, entorsă, pubalgie, a flirtat chiar şi cu o depresie. Bineînţeles, a jucat puţin.  Amicalul Cagliari - Bastia, întrerupt de o bătaie generală! (video)

Prezenţa la Mondial, cu prestaţii apreciate, părea să indice o renaştere. Oficialii din "Bernabeu" şi-au frecat însă degeaba mîinile. Abia întors la echipă, în stagiul din Los Angeles, Kaka (28 de ani) a readus bătăile de cap. Încă din prima zi nu s-a putut antrena din cauza necazurilor la aductori. La fel şi în următoarele patru zile.  Vezi rezumatul amicalului Hamburg - Chelsea 2-1! (video)

Alarma avea să se dea miercuri noapte. Sîcîit de dureri la genunchiul stîng, brazilianul s-a consultat cu medicul clubului şi, sfătuit de acesta, a abandonat urgent cantonamentul cu destinaţia Anvers. Acolo s-a prezentat la clinica celebrului chirurg Marc Martens. Controlul a dezvăluit o ruptură de menisc, cu afectare de ligamente, iar belgianul n-a stat pe gînduri: operaţia era obligatorie. Intervenţia a avut loc rapid, fără complicaţii. Aşa a ajuns Kaka din nou inoperaţional, între 3 şi 4 luni, pentru a pune într-o umbră şi mai neagră eficienţa transferului său.


Necazuri de la Milan
Nu e prima dată cînd Kaka are asemenea probleme. În februarie 2008, cînd era la Milan, a primit o lovitură tare în genunchiul stîng. N-a vrut să se opereze, dar, după cîteva recidive, a acceptat să ajungă la cuţit. Intervenţia din mai 2008, de la Rio, a fost coordonată de medicul "naţionalei" Braziliei, Jose Luis Runco. Kaka a putut juca iar din august. Tot la Milan s-a ales cu pubalgie, descoperită în decembrie 2008. După tratament s-a zis că-i vindecat, dar boala a reapărut la Real, în noiembrie 2009, fără a scăpa de ea nici acum.

Putea fi cedat
Accidentarea lui Kaka, provocată se pare de Mondial, a survenit într-o perioadă în care Real căuta să-l cedeze. Fie împrumut, fie să vîndă jumătate din drepturile asupra lui, numai să se obţină bani pentru transferuri. De brazilian, al cărui salariu anual este de 9 milioane de euro, se interesau Chelsea şi Manchester City.


15 meciuri a pierdut Kaka la Real din cauza accidentărilor; el a fost integralist în doar 7 partide

85 de zile a lipsit brazilianul din echipa madrilenă în urma problemelor medicale

9 goluri şi 8 pase decisive a dat Kaka sezonul trecut în tricoul "blanco", în toate competiţiile


"Nu e o dramă. Nu mă tem să rămîn o vreme fără Kaka, avem alţi jucători capabili să-l suplinească"
Jose Mourinho, antrenor Real Madrid


Triumf dificil în primul test
Real s-a chinuit în prima partidă cu Jose Mourinho pe bancă. În "amicalul" cu FC America, 3-2 pe "Candlestick Park" din San Francisco, madrilenii au deschis scorul (Canales 33), dar s-au văzut apoi conduşi de mexicani (Esqueda 53, Sanchez 61). Revenirea au consfinţit-o Higuain (63) şi Cristiano Ronaldo (82). Portughezul (foto) a marcat din lovitură liberă şi, aşa cum ceruse, a evoluat în tricoul cu numărul 7, lăsat liber de Raul, plecat la Schalke. Mourinho a fost mulţumit de determinarea jucătorilor săi, nu şi de defensivă, care a comis destule gafe. Antrenorul lusitan a zis: "Încă sîntem departe de ceea ce putem face, dar sînt multe lucruri care-mi plac, văzute mai ales în prima repriză. Vreau să lucrăm trei sisteme diferite, să le explic cum trebuie jucătorilor. Momentan, am folosit numai unul".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.