Stranieri

Jucătorii români urcă în clasament. VEZI TOATE EVOLUŢIILE STRANIERILOR

Articol de Vlad Pahonţu  —  luni, 09 august 2010

FRANŢA (Ligue 1)

- Daniel NICULAE (Lyon – MONACO 0-0 // Atacantul de 27 de ani a debutat pentru noua sa echipă, AS Monaco, după ce a plecat de la Auxerre, liber de contract. Nico a fost integralist, iar la finalul partidei s-a declarat mulţumit de joc, chiar dacă ar fi putut să cîştige partida, cu mai multă concentrare)

PORTUGALIA (Supercupa Portugaliei)

- Cristian SĂPUNARU (PORTO – Benfica 2-0 // Fundaşul român a început partida ca titular şi a avut o evoluţie apreciată de antrenorul Villas Boas. Săpunaru a avut şi şansa înscrierii unui gol spectaculos, dar portarul advers a reuşit să devieze balonul în afara terenului. După 72 de minute a fost înlocuit, accidentîndu-se la o intrare mai dură a unui adversar. Supercupa Portugaliei este primul trofeu cîştigat de Cristi în noul sezon)

OLANDA (Eredivisie)

- Mihai NEŞU (Feyenoord - UTRECHT 3-1 // Neşu a fost integralist pentru Utrecht, în meciul pe care echipa sa l-a pierdut cu Feyenoord. Utrecht a deschis scorul în minutul 12, dar gazdele au revenit în repriza secundă, marcînd de 3 ori)

UCRAINA (Premier League)

- Răzvan RAŢ
- Mircea LUCESCU
(antrenor)

ŞAHTIOR - Sevastopol 5-0 // Formaţia antrenată de Mircea Lucescu a trecut de nou-promovata Sevastopol, cu scorul de 5-0. De pe lista de jucători disponibili pentru acest meci a lipsit românul Răzvan Raţ

- Tiberiu GHIOANE (DINAMO KIEV – Metalurg Doneţk 1-0 // Ghioane nu a fost inclus pe foaia de joc pentru acest meci)

- Ionuţ MAZILU
- Florin ŞOAVĂ

(Karpaty - ARSENAL KIEV 2-1 // Mazilu şi Şoavă au început din primul minut partida cu Karpaty, pierdută cu scorul de 2-1. Atacantul român a fost înlocuit de rusul Samodin, în minutul 87)

- Ciprian TĂNASĂ (Dinamo Kiev - METALURG DONEŢK 1-0 // Ciprian a intrat pe teren în minutul 74, în locul lui Mguni, la scorul de 1-0 pentru gazde)

- Cornel BUTA (VOLYN – Zorya 0-1 // Buta a fost integralist în defensiva lui Volyn, în partida pierdută pe teren propriu, cu 1-0 în faţa celor de la Zorya)

Clasament Premier League (Etapa 5): 1.Dnipro (15 pcte), 2.Şahtior (13), 3.Dinamo Kiev (13)...7. Arsenal (6)... 12. Metalurg Doneţk (4)...14.Volyn (4)

BELGIA (Pro League)

- Gheorghe GROZAV (Lierse - STANDARD LIEGE 1-4 // Antrenorul D’Onofrio a mers pe mîna tînărului jucător român, din minutul 75, cînd l-a introdus pe teren în locul lui Daerden. După două etape disputate în Belgia, Standard Liege a cumulat 4 puncte)

ELVEŢIA (Superliga)

- Cristi IANU
(LUCERNA – Sion 2-3 // Chiar dacă a fost integralist, Cristi nu a putut să îşi treacă numele pe tabela de marcaj şi Lucerna a cedat la limită în faţa echipei lui George Ogăraru, Sion. După înfrîngerea de pe teren propriu, Lucerna a coborît de pe prima poziţie a clasamentului din Elveţia, fiind devansată de Basel. După 4 etape, Ianu se află pe al doilea loc în topul golgeterilor, cu 3 reuşite)

- George OGĂRARU (Lucerna – SION 2-3 // Ogăraru a început partida ca titular, dar a fost înlocuit cu 2 minute înainte de finalul jocului, la scorul de 2-3, în teren intrînd Elmer)

AZERBAIDJAN

- Mircea REDNIC (antrenor)
- Cătălin DOMAN

KHAZAR LANKARAN – Qabala 1-0 // Echipa antrenată de Mircea Rednic, Khazar, s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Qabala, cu scorul de 1-0, în prima întîlnire a noului sezon din Azerbaidjan

- Marian ALIUŢĂ
- Leonard NAIDIN

(NEFTCI BAKU – Qarabagh 1-1 // Echipa lui Aliuţă şi Naidin, Neftci, nu a reuşit să obţină mai mult de un egal în faţa lui Qarabagh)

UNGARIA

- Mihai NICOREC (GYOR – Siofok 1-0 // Nicorec a început partida în primul 11, iar 56 de minute mai tîrziu a fost înlocuit de Alekside)

FRANŢA (Ligue 2)

- Claudiu KEŞERU (Dijon - ANGERS 0-0 // Angers a remizat pe terenul lui Dijon, în prima etapă a sezonului din Ligue 2, cu românul titular în atacul oaspeţilor. Keşeru a părăsit terenul cu 3 minute înainte de fluierul final, fiind înlocuit de Manceau)

RUSIA (Premier League)

- Sorin GHIONEA (FC ROSTOV - Terek 1-0  // Sorin a fost inclus pe foaia de joc pentru acest meci, dar nu a apucat să joace nici un minut şi este a patra partidă cînd românul rămîne pe banca de rezerve. După un început destul de bun de sezon pentru echipa antrenată de Oleg Protasov, Rostov se află pe poziţia a cincea, cu 25 de puncte obţinute în 16 etape)

- Gheorghe FLORESCU (ALANIA – Nalchik 1-0 // Florescu a fost integralist pentru Alania şi a primit un cartonaş galben în minutul 73. Mijlocaşul român împrumutat la Alania a bifat cea de-a zecea partidă din acest sezon, în Rusia)

- Adrian ROPOTAN (DINAMO MOSCOVA – CSKA Moscova // Partida care trebuia să se desfăşoare pe 8 august, a fost amînată)

Clasament Premier League (etapa 16): 1.Zenit (39 pcte)…5.Rostov (25)…12.Dinamo (19), 13.Alania (18)

MECIURI AMICALE

- Emil JULA
- Sergiu RADU


(ENERGIE COTTBUS – Hamburg 4-2 // Titular pentru Cottbus, Jula a egalat în minutul 25, după ce Hamburg reuşise să marcheze prima. La pauză, românul i-a lăsat locul pe teren, colegului său, Sergiu Radu)

Manisaspor (Turcia) – Skoda Xanthi (Grecia) 1-0 : într-un amical disputat în Olanda, echipa lui Nicolae DICĂ, Manisaspor, a învins la limită formaţia la care evoluează Mugurel BUGA. Dică a jucat pînă în minutul 75, cînd a fost înlocuit. Trei minute mai tîrziu, a intrat pe teren şi Buga, în locul lui Jaggy

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.