Liga 1

Chinuit de accidentări în trecut, "Robocop" Dan Matei renaşte la Tîrgu-Mureş

Dan Matei, Matei, FCM Tg.-Mureş

Articol de Valentin Şchiopu   —  luni, 09 august 2010

După ce şi-a salvat cariera, ameninţată serios de o accidentare la genunchi, Dan Matei (29 de ani) a venit la Târgu-Mureş pentru a-i ajuta pe ardeleni să rămînă în Liga 1





Dan Matei a avut atîtea ghinioane în cariera sa încît, dacă-l întîlneşti pe stradă, te gîndeşti serios să traversezi pe celălalt trotuar.



Fundaşul dreapta a ratat un transfer la Steaua în 2007 după ce, la vizita medicală, i s-a descoperit o inflamaţie a ligamentelor încrucişate de la genunchiul drept. A făcut pasul la un nivel superior cînd a semnat în 2008 cu Urziceni dar, după cîteva antrenamente, s-a accidentat grav şi a stat pe tuşă 8 luni. "A fost o perioadă dificilă, un adevărat coşmar. E greu să stai atîta timp şi să nu poţi face nimic. Familia m-a ajutat să depăşesc această perioadă. Acum sînt ok şi fericit că pot juca", a povestit Dan Matei.



"Putem face meciuri mari"

În următoatele două sezoane a jucat sub formă de împrumut la Inter Curtea de Argeş şi Bistriţa, în încercarea de a-şi salva cariera. La începutul acestei stagiuni a acceptat provocarea pe care i-a lansat-o Adrian Falub, antrenorul nou-promovatei FCM Târgu-Mureş. Dan Matei a marcat chiar la debutul în tricoul ardelenilor. "E al doilea meu gol în Liga 1. Am mai marcat împotriva Stelei, pentru Bistriţa şi am cîştigat cu 1-0, în sezonul 2005-2006. E o reuşită foarte importantă pentru echipă. După 18 ani fără fotbal la acest nivel, Mureşul nu are voie să fie doar o apariţie meteorică în Liga 1. Avem un grup unit şi o echipă capabilă să facă meciuri mari", a încheiat Dan Matei.



Dan Matei a făcut acum o săptămînă primul antrenament sub comanda lui Falub. Împotriva vicecampioanei, mijlocaşul a fost decisiv F Vakarcs Lorand





"Nu îmi pare rău că am marcat împotriva Unirii, dimpotrivă. Viaţa merge înainte. Regret în schimb că au probleme. E urît ce se întîmplă şi foştii mei colegi chiar nu au nici o vină"



"Am fost aproape de Steaua. Cluburile se înţeleseseră, mai lipsea semnătura. Am discutat cu Olăroiu şi MM Stoica, dar după un control medical a picat tot. Ghinion!"

Dan Matei, fundaş dreapta





"La nivelul lui de pregătire şi la experienţa pe care o are, Dan Matei putea juca fără probleme, deşi a venit de puţin timp la echipă. Aşa că nu a fost o problemă să joace contra Urziceniului"

Adrian Falub, antrenor FCM Tg. Mureş





Pentru Sfîrlea

Mureşenii i-au dedicat mijlocaşului Sebastian Sfîrlea, grav accidentat, victoria cu Unirea Urziceni. "Trece prin momente dificile şi îi dorim să revină cît mai repede", a spus antrenorul Adrian Falub. Jucătorul a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu într-un joc de pregătire şi e internat în spital, urmînd să fie operat miercuri. (Dan Brie)





"16 echipe nu i-au bătut"

Antrenorul Adrian Falub a explicat, sintetic, cît de mare e victoria Mureşului în faţa Urziceniului. "Am bătut o echipă care n-a pierdut de 20 de etape în Liga 1. Aceasta înseamnă că 16 echipe au încercat să o învingă pe Unirea, dar nu au putut", a spus Falub. Ultima dată, Unirea a pierdut în faţa campioanei, CFR Cluj, scor 0-1, în etapa a 17-a din sezonul precedent. (Dan Brie)





Didi în recuperare

Atacantul Didi, adus săptămîna trecută de la CFR Cluj, a jucat din minutul 65 al jocului cu Unirea Urziceni. Pe final, a ratat şi o ocazie imensă. "Mai are de recuperat din punct de vedere fizic. Didi e un marcator şi îl aşteptăm. Dar nu înseamnă că sînt nemulţumit de atacanţi. Vancea, de pildă, care anul trecut se uita la Liga 1 ca la ceva greu accesibil, este un jucător extrem de util, de care sînt foarte mulţumit", a declarat Adrian Falub. (Dan Brie)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.