Handbal

HCM Constanţa, test pentru Ligă

Laurenţiu Toma, Toma, HCM Constanţa

Articol de Ionuţ Coman  —  Monday 30th of November -0001 12:00

HCM Constanţa a pierdut la 5 goluri amicalul cu Rhein-Neckar Lowen, una dintre reprezentantele Germaniei în Liga Campionilor


Aflată în cantonament în Germania, campioana României a avut parte marţi seară de un amical de lux, în compania uneia dintre candidatele la titlu din ţara gazdă, Rhein-Neckar Lowen. În faţa unei formaţii garnisite cu internaţionali germani, islandezi, norvegieni şi polonezi şi cu un buget uriaş, peste 7 milioane de euro, constănţenii s-au descurcat peste aşteptări. Debutul a fost echilibrat, chiar dacă gazdele au condus la mijlocul primei reprize la o diferenţă de cinci lungimi, 11-6. Seria de şase goluri consecutive reuşite de Toma şi compania a adus HCM la conducere.

Pînă la pauză, nemţii şi-au refăcut avantajul, 20-15, păstrîndu-se permanent la cîrma jocului şi în repriza secundă. În cele din urmă, echipa clasată pe locul 4 în sezonul trecut al Bundesligii s-a impus cu 40-35. Cel mai bun jucător de pe teren a fost declarat căpitanul campioanei României, Laurenţiu Toma, care şi-a trecut în cont 12 goluri. Azi, HCM va susţine un nou joc amical, cu o formaţia din liga a doua germană Coburg, urmînd ca vineri să revină în ţară.

"Un meci bun"
"Cu Rhein-Neckar Lowen, am făcut un meci bun, chiar dacă am pierdut la cinci goluri. Ne-au lipsit ambii interi dreapta, Mureşan şi Riganas, pivotul Băiceanu şi interul stînga Adzici, toţi accidentaţi, şi poate am fi obţinut un rezultat şi mai bun dacă nu existau greşelile individuale", a explicat directorul executiv al HCM, Nurhan Ali. Oficialul constănţean a făcut şi o scurtă caratecrizare a noului antrenor, sîrbul Jovica Cvetkovici: "Îmi place cum gîndeşte handbalul. Vrea să se joace în mare viteză, iar jucătorii să facă ambele faze".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.