Liga 1

Ţicleanu îl titularizează pe David Lopes! » Miza pe "Grosso"

Articol de Alexandru Răducanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Surpriza Ştiinţei pentru timişoreni va fi David Lopes, fundaş stînga pe care Ţicleanu îl compară cu Fabio Grosso pentru înălţimea lui.



Oltenii schimbă echipa la revenirea pe <Central>. Principala noutate la meciul cu Poli Timişoara va fi apariţia în premieră a lui David Lopes pe flancul stîng al defensivei, în locul lui Mădălin Ciucă. "Principalul" Aurică Ţicleanu are numai cuvinte de laudă pentru brazilianul care, la 1,90 metri, e cel mai înalt fundaş stînga din Liga I.

"Mulţi mă întreabă dacă nu cumva Lopes e prea înalt pentru un fundaş de bandă. David e Fabio Grosso al nostru, italianul care a adus în 2006 Cupa Mondială ţării sale. E un jucător cu mare experienţă, foarte agresiv, cu bună viziune de joc, cu o bună tehnică, ne poate ajuta. Cu cît intră mai repede în echipă, cu atît mai bine. Oricum, am fost foarte mulţumit de Ciucă pînă acum", a precizat Ţicleanu.

Antrenorul oltenilor urmăreşte să crească media de înălţime a echipei sale, contra bănăţenilor plănuind să mai arunce în luptă un alt fotbalist cu talie, pe Alex Piţurcă jr.: "Timişorenii au înălţime şi asta îi face periculoşi la orice gen de fază fixă în jumătatea adversă".


"Cu Poli Timişoara sper să demonstrăm că a fost o greşeală de parcurs ce s-a întîmplat etapa trecută, la Buzău. Sîntem în faţa unui moment psihologic important"
Aurică Ţicleanu, antrenor U Craiova

"Poli e peste CFR!"
Aurică Ţicleanu a identificat punctele forte ale trupei lui Vladimir Petrovici: "Poli Timişoara e mai bună decît CFR Cluj, a arătat-o în etapa trecută. Timişorenii sînt puternici pentru că joacă de mult timp împreună, au o bună posesie, alternează bine jocul pe părţile laterale cu cel pe zonă centrală, au doi mijlocaşi defensivi care oferă echilibru echipei şi care dau tonul la agresivitate. Nu trebuie să le lăsăm spaţii în preajma careului nostru".

De ce a pierdut Ştiinţa cu Brăneşti :)
Oltenii invocă un motiv inedit care le-a distrus concentrarea cu nou-promovata Victoria Brăneşti (0-1), la o săptămînă distanţă de la meciul disputat la Buzău. "Am avut ghinionul să dăm la Buzău peste festivalul berii. Cum să-mi mai trimit războinicii la luptă, cînd toată lumea se distra în faţa hotelului, iar formaţiile rock îşi acordau instrumentele?! E imposibil să te mai concentrezi, a fost unul dintre factorii care i-au scos pe băieţi din priză", a explicat Ţicleanu.


>> Oficialii Ştiinţei: "E un interes mare în rîndul suporterilor pentru meciul de duminică. Vor fi foarte multe nunţi în ziua partidei, vor veni multe mirese pe stadion, sperăm să facem şi noi nuntă după meci".
>> La antrenamentele din această săptămînă, accentul s-a pus pe exersarea fazelor fixe. "Am luat trei goluri din trei cornere. Nu mai putem continua aşa!", le-au transmis antrenorii jucătorilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.