Liga 1

Ploieştiul şi arbitrul l-au băgat în şedinţă pe Mandorlini » Surpriză la Cluj

Articol de Radu Bichiş  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Crăciunescu jr. şi-a asumat rolul de vedetă, refuzînd clujenilor un penalty şi iertîndu-i pe prahoveni de o eliminare Vezi rezumatul partidei CFR Cluj - Astra Ploieşti 2-2! (video)


Moleşit de ritmul unui start anost, Teo Crăciunescu a pus mîna pe chibrit şi a dat foc meciului dintre campioana CFR şi Astra lui Stoichiţă. Într-un interval de 10 minute, Crăciunescu jr. a demontat toate axiomele şi conspiraţiile conform cărora vişiniul e culoarea la modă printre arbitri. N-au contat nici entorsa lui Bjelanovici, care aproape l-a implorat pe vîlcean să-şi reconsidere poziţia faţă de simulare (20), nici busculada lui Nogo asupra lui Bud, rugîndu-se în genunchi pentru un penalty corect (30).

Iar cînd Teo s-a abţinut de la rolul de prim solist, trupa lui Stoichiţă a percutat prima, ucigînd în două acte o nesincronizare a defensivei clujene, prin Pătraşcu (21). Nici CFR nu a stat prea mult pe gînduri şi, revenit din corzi, şi-a pus adversarul la pămînt după centrarea perfectă a lui Tony şi finalizarea capriciosului Traore (37). Ploieştenii au acuzat lovitura, dar i-a salvat "transversala" la execuţia lui Bastos (41), iar "centralul" a ieşit din scenă flancat de Mandorlini, gata să-i sară în spate şi să-l jupoaie verbal.

Fatai, omul providenţial
S-a început alert după pauza de respiro. Bastos l-a nimerit pe Ebede din marginea careului (53), apoi, Traore s-a întors viclean şi a şutat cu sete, fără direcţie. Încolţită, Astra a ridicat mîinile, însă nu s-a predat. Fatai a provocat primele frisoane la poarta lui Nuno Claro (63). După o joacă de-a ratările, începută de Traore şi continuată de Bud, ultimul a trasat diferenţa de valoare din teren (79). Nu a fost de acord Fatai, care i-a pus în cîrcă lui Crăciunescu o remiză nesperată de Stoichiţă, dar greu digerată de Paszkany şi compania.


"Arbitraj execrabil! Nu ştiu cum de arbitrează acest Teo Crăciunescu, am auzit că nici testele nu şi le-a luat. Voi face memoriu să fie exclus!"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR


ARBITRAJ

Două greşeli mari împotriva CFR-ului!
Acuzată de adversarele în lupta pentru titlu că e favorizată mereu de arbitri, echipa clujeană a fost "căsăpită" aseară de Teo Crăciunescu. Două sînt fazele evidente pe care arbitrul vîlcean le-a judecat contra campioanei:

1. Minutul 20: Bjelanovici a scăpat perpendicular către poartă, a fost faultat clar de Rohat (foto), însă Crăciunescu jr. i-a arătat croatului cartonaş galben pentru simulare, în loc să-l elimine pe fundaşul ploieştenilor! În faza imediat următoare, Astra a deschis scorul! După două minute în care a primit îngrijiri medicale, Bjelanovici n-a mai putut continua partida, fiind înlocuit cu Bud.

2. Minutul 30: Nogo l-a faultat în careu pe Bud (foto), dar "centralul" s-a mulţumit să-l atenţioneze pe atacantul gazdelor să nu mai simuleze!


Iron "Lippi"
Tehnicianul Mihai Stoichiţă a mărturisit că este un mare fan al trupei de heavy-metal Iron  Maiden, care va concerta mîine seară în aer liber, în parcarea unui mall clujean: "Mi-aş fi dorit foarte mult să-i văd, însă vor concerta duminică seara, iar a doua zi trebuie să fiu la Bucureşti. Păcat!". Stoichiţă a revenit aseară pe banca de rezerve, după ce şi-a ispăşit cele două etape de suspendare. (Cosmin Lucaci)

Gol cu dedicaţie
Deşi a fost huiduit în debutul primei reprize la fiecare atingere de balon, din cauza unei pase greşite pentru Bjelanovici, Lacina Traore le-a răspuns suporterilor printr-un gol de senzaţie, marcat cu capul (37). În semn de împăcare cu Mandorlini, ivorianul a pregătit şi un mesaj scris pe maiou: "Pentru Mandorlini". Cei doi au avut un schimb de replici dure pe banca de rezerve, la meciul cu Victoria Brăneşti (2-0), cînd Traore i-a reproşat că a fost schimbat nejustificat. (Cosmin Lucaci)


INBOX

- Fundaşul Tony a avut un schimb de replici dure cu portarul Nuno Claro, după ce oaspeţii au deschis scorul. "Pitbull" l-a acuzat pe Claro de ieşirea hazardată dintre buturi.
- Deac şi Panin au fost menajaţi aseară de Mandorlini. Cei doi au fost convocaţi la "naţională" pentru meciul cu Turcia şi au urmărit partida cu Astra din tribună.
- Mandorlini: "E treaba preşedintelui clubului să comenteze arbitrajul. Noi am făcut erori incredibile, atît în apărare, cît şi în atac".
- Iuliu Mureşan: "Echipa e tot obosită, antrenorii trebuie să descopere de ce".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.