Liga 1

ILIE FANTEZIE » Debut fericit pentru Dumitrescu

Articol de Alexandru Răducanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"Motanul" a rezolvat cu o "dublă" debutul lui Ilie Dumitrescu pe banca Stelei într-un meci în care Victoria Brăneşti s-a bătut cu şanse pînă la final. Vezi rezumatul partidei Steaua - Victoria Brăneşti 2-1! (video)



Sus, în tribună, micuţii Marius, Radu şi Vlăduţ cîntau de zor: "Pentru Steaua ne dăm viaţa!", mîndri de echipamentele lor roş-albastre cu numerele lui Hagi, Lăcătuş şi Dumitrescu. Jos, pe marginea terenului, fostul "optar" din Ghencea îşi acoperise numărul cu un sacou. Steaua lor a uitat aseară de "tiki-taka", preferînd un fel de direct "taka".

Mai bătăioasă, mai puţin răbdătoare şi cu Kapetanos vîrf de lance, gruparea din Ghencea a avut trei ocazii în primele 20 de minute de "dans" cu Victoria Brăneşti. Toate au avut la bază infiltrări ale atacantului grec, dar golul a cerut o acţiune colectivă. Aşa cum a fost cea din minutul 25: centrare Latovlevici de pe stînga, "cap" în 5 metri al lui Nicoliţă şi reluare în plasă Stancu. Fără marcaj, fără probleme, 1-0!

Prea aşezaseră jocul steliştii, iar nou-promovata părea victimă la zero! Un oltean de-ai lui Piţurcă a strecurat în meci un strop de dramatism. Zece minute din repriza a doua şi "centralul" craiovean Colţescu a dat penalty la contactul Geraldo - Prodan, transformat cu poftă de Olariu. Dumitrescu încă mai ţinea la calmul englezesc, chiar dacă au urmat minute în care Kapetanos, Stancu şi Cristi Tănase au părut actori într-o reclamă pentru Cernea, fostul lor coleg din Ghencea. Pînă la urmă, clipele de glorie ale portarului Victoriei au fost curmate crunt tot de Bogdan Stancu, cu o "scăriţă" din lovitură de pedeapsă (68).

Băieţii lui Ilie Stan au mai încercat o dată să dea lovitura, dar Tătăruşanu a scos superb mingea trimisă viclean de maestrul şuturilor la Brăneşti, Dorinel Popa. Marius, Radu şi Vlăduţ au plecat fericiţi acasă.

Două penalty-uri: unul uşor, altul hilar
În minutul 56, "centralul" Sebastian Colţescu a dictat uşor penalty pentru Victoria Brăneşti, după un duel în careu între stelistul Geraldo şi Ciprian Prodan. După ce a văzut reluările de la Antena 1 chiar în lojă, Gigi Becali a exclamat nervos: "Ăsta e nebun! Ce 11 metri e ăsta?!". În minutul 67, arbitrul din Craiova a dictat  extrem de uşor lovitură de pedeapsă pentru Steaua, după o presupusă împingere a lui Marincău asupra lui Kapetanos (foto 2). Cu cîteva secunde înainte, grecul fusese tras de tricou mult mai evident în suprafaţa de pedeapsă, dar Colţescu a lăsat jocul să continue!

Anghelov, nici rezervă!
Deşi la mijlocul săptămînii trecute a fost titular în "naţionala" Bulgariei în amicalul pierdut cu Rusia, în deplasare, scor 0-1, Stanislav Anghelov nu a fost oprit de Ilie Dumitrescu nici măcar în lotul de 18. Mijlocaşul de 32 ani nu a apucat încă să debuteze într-un meci oficial la Steaua, el bifînd pînă acum doar 7 minute în ultimul amical din al doilea stagiu de pregătire din Austria.

Gazonul s-a stricat
Faţă de primul meci de pe teren propriu din acest campionat, cel cu Universitatea Craiova, steliştii au fost nevoiţi aseară să joace pe un teren de o calitate îndoielnică. Pe suprafeţe mari, iarba lipsea sau era arsă. "Din cauza caniculei din ultimele două săptămîni, terenul s-a deteriorat, însă îşi va reveni dacă temperaturile vor reveni la normal", a declarat unul dintre conducătorii Stelei. Suprafaţa de joc a fost înlocuită în luna mai a acestui an.

Spionaţi de secundul lui Grasshopper
Dacă omul lui Ilie Dumitrescu, Massimo Pedrazzini, a văzut-o la lucru pe Grasshopper duminică seara, în victoria cu 2-1 de la St. Gall, aseară a fost rîndul elveţienilor s-o monitorizeze pe Steaua. Antrenorul secund al lui Ciriaco Sforza, Salvatore Romano, a fost prezent în tribune şi a luat notiţe despre jocul lui Kapetanos şi compania.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.