Liga 1

Piţi l-a uitat pe Szekely, Ilie l-a încurajat!

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu, Răzvan Rotaru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Timp de trei luni, Szekely şi-a tratat accidentarea şi nici Piturca, nici doctorul echipei nu i-au dat măcar un telefon să-l întrebe cum se simte. Piţurcă nu-l lua în seamă pe mijlocaşul dreapta fiindcă nu-l considera un om important în planul lui.


Victor Piţurcă n-a fost apropiat şi atent chiar cu toţi jucătorii Stelei. Janos Szekely e exemplul care infirmă imaginea pe care roş-albaştrii i-au creat-o fostului lor antrenor, de luptător pentru drepturile fotbaliştilor. Mijlocaşul dreapta, om de bază în campionatul trecut, s-a accidentat spre finalul sezonului şi a ratat pregătirea din vara asta. Problema gravă de la genunchi l-a ţinut numai prin clinici de recuperare din România şi din străinătate.

Ilie Dumitrescu l-a sunat pe Szekely din ziua în care a fost învestit ca antrenor în Ghencea: "Janos, ce faci? Eşti gata? Te bag cu Brăneşti?". Tehnicianul ştia că revenirea pe teren a fotbalistului său mai durează cam o lună, dar a urmărit să-l încurajeze şi să-l mai destindă. N-a mai avut umor cînd fostul jucător al Oţelului i s-a plîns: “Mister, mersi de telefon! De trei luni nu m-a mai sunat nimeni, nici măcar Piţurcă, am crezut că Steaua a uitat definitiv de mine! Mai am un pic şi-s gata de joc. Abia aştept!”.

Szekely şi-a rupt genunchiul în aprilie, la un antrenament. Cu Stoichiţă pe bancă, extrema adusă de la Galaţi a fost printre oamenii cei mai importanţi din echipă, la un moment dat suporterii îl susţineau să preia banderola de căpitan. Pe lîngă accidentare, şi venirea lui Piţurcă l-a "degradat" pe Szekely, deoarece fostul selecţioner nu-l aprecia. Miza pe Nicoliţă ca mijlocaş dreapta şi nu-l lua oricum în calcul pe Janos.

5 goluri şi 5 pase de gol a dat Szekely în sezonul trecut din Liga I. A jucat 21 de meciuri

Revine la sfîrşitul lunii
Szekely face recuperare în Italia, de unde se întoarce la sfîrşitul lunii august. El a avut ruptură de menisc şi s-a operat la Spitalul Militar. Se va antrena alături de colegii lui în momentul în care va reveni la Bucureşti, dar prezenţa lui pe teren într-o partidă oficială e prognozată abia spre mijlocul lunii septembrie, întrucît mai durează pînă cînd el o să fie apt sută la sută din punctul de vedere al condiţiei fizice.

Cel mai bun pe postul lui
Înainte să se accidenteze, Szekely a fost mijlocaşul dreapta numărul 1 în Top Gazeta. După tur, el a făcut parte din echipa ideală a campionatului, alcătuită după monitorizările italienilor de la DSP şi după notele primite de jucători în Gazetă. Szekely, 27 de ani, a fost cumpărat de Steaua de la Oţelul acum doi ani, pentru 1,5 milioane de euro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.