Liga 1

Andrei Cristea şi N'Doye, chemaţi la ordine de Nicolae Badea » Frate, frate, dar pînă la 11 metri!

Ioan Andone, Andone, Andrei Cristea, Cristea, Dinamo

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  luni, 23 august 2010

Andrei Cristea avea o înţelegere prealabilă cu N'Doye în privinţa ordinii la penalty-uri, dar "afacerea" n-a mai fost recunoscută de către senegalez


La Dinamo se lasă cu scandal şi după 6-2 în deplasare! În prelungirile partidei de la Tîrgu Mureş, Andrei Cristea şi Ousmane N'Doye s-au certat ca doi copii care să bată penalty-ul scos de atacant. Imaginile TV au surprins chipurile îndîrjite ale "cocoşilor", iar după meci Andrei s-a contrat şi cu Andone. Colegii au povestit ieri amănuntele incredibile ale dialogului dintre jucători, aceasta după ce vîrful îl convinsese pe Adrian Cristea să-l lase pe el să execute lovitura.


Andrei Cristea: "Eu bat penalty-ul, adu-ţi aminte ce-ai promis cu Sportul!".
N'Doye: "Ceee? Uită-te la Mister, zice să bat eu! Să mor io, io bat!".

Cristea: "Bă Osmane, adu-ţi aminte! Cu Sportul te-am lăsat să baţi că ai zis că sînt maică-ta şi sor-ta în tribună. Şi mi-ai zis că la următorul trag eu".
N'Doye: "Asta a fost atunci. Uită-te la Mister!".


Cristea (îi bate obrazul, se uită fix la african, fără să-l vadă şi pe antrenor): "N-ai obraz! Ai făcut o promisiune. N-ai ce să baţi tu!".

Andone făcea semne de pe bancă, părea să-l indice pe Ousmane ca executant, Kone a venit să-l ia pe N'Doye de lîngă Cristea, Andrei a executat, a înscris, după care i-a bătut din nou obrazul senegalezului. Acesta din urmă nici nu s-a mai uitat la moldovean.

Imediat după final, Andone l-a chemat pe Andrei Cristea la el. I-a reproşat faza, penibilă pentru spectatori. "Ce-am greşit, nea Ando? Am dat 20 de goluri sezonul trecut, cred că merit şi eu să execut un penalty", a replicat jucătorul. Apoi s-a autoexilat, intrînd ultimul în autocar. Se vedea că e foarte nervos, iar ieri s-a confesat prietenilor: "Mi-e ruşine de acel moment, însă eu cred că atunci cînd îţi dai cuvîntul şi promiţi ceva, te ţii de vorbele alea!".


"N-a fost o ceartă. Cînd ar fi trebuit să dau eu un penalty, l-am lăsat pe Ousmane, acum voiam să execut eu. Sînt atacant, îmi doresc să marchez. El, oricum, dăduse un gol"
Andrei Cristea, atacant Dinamo


"Ordinea era 1. Adrian, 2. N'Doye!"
Andone a explicat la finalul partidei de la Tîrgu Mureş care erau jucătorii ce trebuiau să execute loviturile de pedeapsă: "Pe tablă, am stabilit că trebuie să bată penalty-urile Adrian Cristea şi Ousmane N'Doye. Andrei Cristea a vrut să înscrie el, e bine că a marcat, dar nu avea voie să treacă peste reguli. Fiţi siguri că va plăti pentru asta!".

Ce zic şefii
Conducătorii clubului au dialogat imediat după meci cu Andone despre faza din prelungiri. Şi-au tras următoarele concluzii: "Adrian Cristea a dovedit maturitate că nu s-a implicat în acel moment, Andrei Cristea e de înţeles avînd în vedere că e atacant, dar comportamentul lui N'Doye este cam ciudat. S-a aşezat în faţa mingii, era supărat foc, deşi el, oricum, era al doilea executant".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.