Europa League

ADVERSAR STEAUA » Tactica Napoli: Unul vine, altul pleacă

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Adeptul sistemului cu 3 fundaşi, antrenorul Mazzari a schimbat faţa lui Napoli, pe care a readus-o după 16 ani în Europa. În mercato, l-a dat pe Quagliarella şi l-a luat pe Cavani.


La poalele Vezuviului, fotbalul se trăieşte vulcanic. Revenită în Europa după 16 ani, după ce a dat faliment şi a retrogradat în liga a treia, Napoli a reapărut între protagonistele Seriei A. Echipa lui Walter Mazzari a visat chiar la Ligă, dar s-a mulţumit cu succesoarea Cupei UEFA, pe care a cîştigat-o în 1989, în vremurile de glorie ale lui Diego Maradona.

Sprijiniţi de un patron cu afaceri importante în lumea filmului, "azzurrii" au terminat sezonul pe locul 6, înaintea lui Juventus, calificîndu-se în grupe după ce au eliminat-o pe Elfsborg, prin dublă victorie. Cu 6 "mondialişti" în lot, Napoli are al şaselea buget din Italia şi al 28-lea pe continent, dar şi cea mai caldă tifoserie, "San Paolo" fiind constant aglomerat.

Mutări în atac
N-a făcut achiziţii multe şi a păstrat un echilibru financiar între veniri şi plecări. Marile mutări s-au operat în atac. Au venit uruguayanul Cavani, remarcat la Mondialul sud-african şi luat cu 5 milioane de la Palermo, şi Cristiano Lucarelli, fostul elev al lui Mircea Lucescu la Şahtior. Dar l-a pierdut ieri pe internaţionalul Quagliarella, autor a 11 goluri în campionatul trecut (unul mai puţin decît golgeterul slovac Hamsik) şi vîndut la Juventus cu 4,5 milioane de euro plătibile acum plus 10,5 milioane în 2011. Mazzari a renunţat la argentinienii Denis şi Datolo, şi la uruguayanul Zalayeta, însă păstrează în linii mari echipa din sezonul trecut.


NAPOLI
Echipa-tip (3-4-2-1)
De Sanctis - Grava, P. Cannavaro, Aronica - Maggio, Blasi, Gargano, Dossena - Hamsik, Lavezzi - Cavani
Antrenor: Walter Mazzari


47.049 este media de spectatori care au asistat în campionatul trecut la partidele de pe "San Paolo", a doua în top, după Inter

7 trofee are Napoli în palmares: două titluri, 3 Cupe şi o Supercupă a Italiei plus o Cupă UEFA

41
este cota oferită de casa de pariuri bwin pentru ca Napoli să cîştige competiţia, a 14-a favorită. Liverpool e a doua, cu 10, Utrecht are 251, iar Steaua e cotată cu 501 la 1


"Am nimerit într-o grupă dificilă, cu adversari redutabili. Steaua este un club cu foarte mare tradiţie în Europa"
Walter Mazzari, antrenor Napoli

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.