Campionate

Vezi cum este încurajat de pe margine, de Rufete, un puşti doborît de tracul debutului

Rufete

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Francisco Femenía Far, cunoscut sub numele Kiko Femenía a debutat, la 19 ani, în Primera Division, în tricoul formaţiei Hercules, la care evoluează şi fundaşul român Cristi Pulhac.

Pentru Kiko nu a fost deloc uşor primul meci. A intrat în minutul 60 şi tracul şi-a pus amprenta asupra sa. A pierdut trei mingi consecutive şi moralul i-a fost afectat. I-a fost greu să şi respire, dar şi-a găsit un aliat la marginea terenului: pe Rufete, fotbalist care a evoluat de-a lungul carierei la Barcelona, Toledo, Mallorca, Malaga, Valencia şi Espanol, iar acum e sub contract cu Hercules.

Rufete a sesizat momentul prin care trece Kiko şi a fost permanent alături de fotbalistul de 19 ani, cerîndu-i antrenorului, scos din minţi de greşelile mijlocaşului, să nu-l schimbe. "Lasă-l în pace, la naiba! Lasă-l! Să nu-l schimbi!" apoi s-a concentrat asupra tînărului său coleg: "Hai, Kiko, recuperează mingea, bravo, bravo!"

După doar un sfert de oră de cînd intrase, puştiul părea că şi-a pierdut puterea şi acuza probleme de respiraţie. Rufete şi unul dintre antrenorii secunzi au continuat să-l încurajeze şi să-l consilieze: "Hai, respiră, trage aer în piept! Continuă să respiri, e important!"

Puţin cîte puţin, Kiko a părut că-şi recapată încrederea în sine însuşi, iar fanii au fost şi ei alături de jucător. A dat cîteva mostre ale talentului său şi a reuşit să treacă peste blocajul suferit, dar n-a fost de ajuns pentru echipa sa.  Hercules a fost învinsă cu 1-0 de Athletic Bilbao.

Vezi AICI imagini cu debutul lui Kiko Femenía şi cum a fost ajutat celebrul său coleg!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.