EURO 2012

Marica n-a mai marcat din iunie 2009 pentru "naţională" » Promisiunea

Articol de Ionuţ Petrişor, Viorel Tudorache, Raed Krishan (foto)  —  joi, 02 septembrie 2010

Atacantul de 24 de ani anunţă fanii că va fi determinant în noua campanie de calificare. Primul prilej e mîine, cu Albania, cînd va fi titular alături de Daniel Niculae


Ciprian Marica a venit parcă mai montat ca niciodată la lot. Vîrful lui VfB Stuttgart se simte dator, deoarece n-a mai înscris pentru "naţională" de un an şi trei luni, de la meciul cu Lituania 1-0, primul din mandatul lui Răzvan Lucescu.

Promite să arate însă altă faţă în preliminariile CE 2012. "Nu am venit la echipa naţională doar să fac prezenţa. Am venit să cîştig, să mă calific!", a avertizat Marica încă de la reunire, decis să înceapă în forţă cea de-a 4-a campanie de la calificare la care participă în cei aproape 7 ani de cînd a debutat la lot. 


"Am trăit destule dezamăgiri, a venit timpul să cîştigăm şi să ne bucurăm din nou. Formăm un grup care se poate califica la Euro 2012"


E optimist
Atacantul afişează determinare şi încredere: "Trebuie să luăm şase puncte din meciurile cu Albania şi Belarus. Sînt partide cruciale! Avem o datorie faţă de suporteri, dar şi faţă de noi. Ştim că lumea e supărată, parţial pe bună dreptate. Dar acum e momentul să ne revanşăm!".

5 goluri în campania pentru Euro 2008
Marica traversează cea mai neagră perioadă de cînd a debutat la echipa naţională. N-a mai înscris nici un gol în ultimele 8 meciuri, deşi în 7 a fost titular. Cea mai bună serie a avut-o în preliminariile CE 2008, cînd a marcat de 5 ori, fiind al doilea golgeter, după Mutu (6 goluri). 


Preliminariile CM 2006    1 gol
Preliminariile CE 2008    5 goluri
Preliminariile CM 2010    2 goluri


"Aştept de la Marica să fie un om determinant în aceste preliminarii. Are aproape 25 de ani şi a venit momentul să-şi arate valoarea"
Mircea Sandu, preşedintele FRF


12 goluri a marcat Marica pentru "naţională" în cele 40 de selecţii


BILETE S-au dat 10.000 de bilete
Din cele 13.400 de tichete puse în vînzare la casele de bilete de la stadionul Ceahlăul se vînduseră pînă aseară 10.000. Biletele la tribune (35 de lei) s-au epuizat. Se mai găsesc doar la peluze (25 de lei). La case, lumea nu se înghesuie: "Cele mai bune bilete s-au dat deja  Au rămas numai locurile de pe rîndurile de jos de la peluze!", a explicat o casieriţă.

SOSIRE Şampanie pentru Naşu' şi "tricolori"
"Tricolorii" au fost primiţi cu aplauze la Piatra-Neamţ de vreo 30 de fani, la Hoteul Central. "Ţintele" amatorilor de autografe: Rădoi, Torje, Raţ şi Tamaş. La intrare, toţi au fost primiţi cu pîine şi sare, dar şi cu şampanie. Primarul Gheorghe Ştefan i-a aşteptat personal, el întreţinîndu-se cordial cu Mircea Sandu, care, pentru acest început de campanie, a ţinut să conducă delegaţia FRF.

"Pinalty" a slăbit  17 kg
Preşedintele Ceahlăului, Gheorghe Ştefan, i-a uimit pe "tricolori" la sosirea în Piatra Neamţ, unde primarul urbei i-a aşteptat la hotel. De cîteva luni, "Pinalty" a început o cură de slăbire şi a dat jos 17 kilograme: "Am diabet şi tensiune. Medicii mi-au recomandat să slăbesc. Am intrat la dietă şi fac aproape zilnic cîte 10-12 ture de stadion în pas vioi. Am avut 120 de kilograme şi vreau ca pînă de Sărbători să ajung la 90" a explicat Ştefan. Din cauza cancerului care i-a fost depistat anul trecut, dar pe care l-a învins după tratamentul şi operaţiile la Nisa, şi Mircea Sandu a slăbit aproximativ 25 de kilograme.


MECI CARITABIL. Hagi şi compania pentru viaţă
"Regele" a jucat aseară, pe stadionul Dinamo, într-un meci caritabil organizat pentru extinderea Spitalului de Pediatrie "Marie Curie" din Bucureşti în faţa a 1.500 de spectatori. Pentru Hagi (foto) a fost ocazia să-şi revadă mai mulţi dintre foştii colegi de la echipa naţională: Gică Popescu, Belodedici, Selymes, care au jucat împotriva unei echipe a artiştilor. "Mereu cînd a fost nevoie, sportivii au sărit în ajutor. Viaţa copiilor este o prioritate. Trebuie să-i ajutăm" a spus "Regele". (George Ştucan)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.