EURO 2012

Laurent Blanc: "Mă doare capul!"

Articol de Daniel Scorpie  —  duminică, 05 septembrie 2010

La al doilea eşec consecutiv, selecţionerul Blanc s-a plîns că Franţa nu are jucători de ultimii 25 de metri, plătind pentru lipsa de experienţă şi eficienţă la finalizare.



După ce a pierdut la debutul în amicalul din Norvegia (1-2), Laurent Blanc l-a ratat şi pe cel oficial. Eşecul de vineri, 0-1 cu Belarus, i-a provocat migrene şi i-a adus şi primele fluierături din partea fanilor. Noul selecţioner admite că startul calificărilor Euro 2012 a fost catastrofal şi mărturiseşte că a suferit teribil revăzînd imaginile de la golul luat în minutul 86.

"Mă doare capul! Puteam să evităm eroarea din final. Am fost însă foarte naivi în acea fază, chiar la primul şut pe poarta lui Lloris, şi am plătit păcatele tinereţii. Am crezut că pot face abstracţie de absenţe. Am jucători de posesie, ce pasează bine, dar nu şi de ultimii 25 de metri. Îmi lipsesc jucătorii obişnuiţi să înscrie. Am mizat pe destui debutanţi şi s-a văzut că le-a fost greu, dar trebuie să-i ajutăm şi să-i remobilizăm pentru marţi", a declarat Blanc.

Succesorul lui Domenech a dat vina, dincolo de lipsa experienţei şi a ineficienţei, pe faptul că lipsa de realism: "Cel mai dificil în fotbal e să concretizezi şi noi n-am făcut-o. Sînt zile cînd, dacă nu poţi învinge, trebuie să ştii să nu pierzi. Nimic nu ne-a fost favorabil, mai ales accidentările. E frustrant, dar trebuie să ne revenim cu Bosnia, un meci devenit şi mai important".


36 de ani au trecut de cînd Franţa n-a mai pornit o campanie de calificare cu un eşec, de la 1-2 cu Belgia, în 12 octombrie 1974

4 eşecuri
consecutive au "Les Bleus", cea mai neagră serie din 1937. Franţa a cîştigat doar cu Costa Rica (2-1) în ultimele 10 meciuri şi 10 luni


L-a chemat pe Briand
În mare criză de atacanţi, Blanc a mai pierdut doi vineri seară. Remy şi Saha s-au lovit şi au ieşit din calcule pentru duelul de la Sarajevo. Selecţionerul nu ştie dacă îl poate folosi pe Benzema, pentru că vîrful lui Real Madrid nu este complet refăcut după o accidentare la glezna dreaptă şi n-a fost nici rezervă cu Belarus. Cum nu mai avea decît doi oameni valizi în ofensivă, Hoarau şi Gameiro, Blanc l-a chemat de urgenţă pe Jimmy Briand, de la Lyon.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.