EURO 2012

L'Equipe a făcut praf naţionala Franţei » Între catastrofă şi agonie

Articol de Daniel Scorpie  —  duminică, 05 septembrie 2010

L'Equipe desfiinţează noua echipă a Franţei, "care e la nivelul celei vechi. Pierde şi nu vrea să vadă lumina, confirmînd cea mai profundă criză din ultimii 30 de ani".



De la "Victorie sau neant", L'Equipe a trecut într-o singură zi la "Catastrofal", criticînd startul fals în grupa D: "Noaptea va fi lungă. Era Blanc a început cu o înfrîngere crudă la 4 minute de final. Am trăit un nou cataclism şi eşecul va fi un handicap teribil în cursa pentru calificare. Noua echipă e la nivelul celei vechi: pierde şi nu vrea să vadă lumina. Sîntem în cea mai profundă criză din ultimele 3 decenii. Fotbalul francez este în agonie şi principalii vinovaţii nu mai sînt aici, iar Blanc trebuie să se lupte pe ruine. Nu e de ajuns să-l inviţi pe Zidane la Clairefontaine şi să distribui versurile Marseillezei ca să relansezi echipa. Timpul presează şi e nevoie de cei mai buni, Ribery, Evra şi Toulalan, ca să evităm alt dezastru".

Cotidianul francez face şi radiografia slăbiciunilor echipei: "Albaştrii au fost apatici, fără talent tehnic şi mobilitate, cu o teribilă dezordine în ofensivă. Axul central aglomerat, flancurile prost ocupate, permiţînd celor două linii de 4 ale bieloruşilor să gliseze fără a avea migrene. Doar Valbuena, intrat în locul lui Remy, a mai înviat jocul. Golul lui Kisliak a fost o lovitură de pumnal într-o inimă prea tînără. Cînd întorci prea repede pagina, îţi asumi riscul să rămînă albă. Ne-a bătut o trupă modestă şi ne aşteaptă alt calvar ca să ajungem la CE 2012. Trebuie să facem o faptă de vitejie marţi, la Sarajevo, dar nimeni nu ştie cum!"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.