Liga 1

"Cîinii" caută fundaşi, dar s-au despărţit ieri de Lucian Goian: "Am vrut o schimbare"

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  miercuri, 08 septembrie 2010

Lucian Goian a fost împrumutat la Astra. Şi la dorinţa lui, şi pentru că nu mai făcea parte din planurile lui Andone


Lucian Goian a plecat din nou din Ştefan cel Mare! În plină criză defensivă, Dinamo l-a împrumutat pe stoperul de 27 de ani la Astra Ploieşti pînă la finalul actualului campionat. Directorul general al prahovenilor, Petre Buduru, a insistat cel mai mult pentru aducerea moldoveanului, care va cîştiga cîte 8.000 de euro pe lună la noua sa echipă. Cum Maftei ar putea confirma azi acordul cu Dinamo, "Gogu" a fost direcţionat către Astra şi din cauză că apăruseră fisuri în relaţia dintre el şi Ioan Andone.

Conflicte recente
Oficialii clubului au povestit că, în urmă cu cîteva săptămîni, tehnicianul l-a trimis pe fundaş să joace la Dinamo II, pentru a acumula mai multe meciuri în picioare după operaţia din primăvară, iar Lucian a strîmbat din nas. "De ce să mă duc?! Sînt pregătit fizic, doctorii italieni mi-au zis că pot juca la orice nivel", a reacţionat fundaşul. Iar după eşecul cu U Cluj (3-4), Goian a avut o dispută verbală mai dură cu ceilalţi coechipieri, cu reproşuri reciproce. Totul a culminat cu conflictul avut cu Andrei Cristea la antrenamentul de joi, cînd cei doi au fost la un pas de bătaie.

"Dinamo rămîne în sufletul meu"
Fotbalistul, care a avut întotdeauna comentarii acide atunci cînd s-a simţit nedreptăţit, a fost ieri diplomat: "A fost decizia mea, eu am vrut să plec. Am simţit că-mi trebuie o schimbare şi-am acceptat această ofertă foarte bună de la Astra. N-am plecat fiindcă aş fi simţit că voi fi rezervă sau că nu aş mai fi dorit. Dinamo rămîne în sufletul meu, am stat 6 ani aici, e clubul care mi-a făcut un nume în fotbal, dar acum mă plăteşte Astra, aşa că în partida directă voi face totul ca Ploieştiul să învingă".


"În ultima vreme, cîştigasem respectul suporterilor dinamovişti care ştiu fotbal. Atmosfera în vestiar a fost foarte bună, chiar dacă se mai găseau cîte unii să fie invidioşi pe grupul nostru unit"
Lucian Goian, fundaş Astra


180 de minute a bifat Lucian Goian în două meciuri pentru Dinamo în acest sezon, apărarea încasînd 2 goluri cu Tîrgu-Mureş şi 4 cu U Cluj


Inbox

- Păun este dorit insistent la Urziceni şi ar putea fi introdus azi ca monedă de schimb în transferul lui Maftei, pe lîngă dinamoviştii Bălgrădean şi Homei.
- Jucătorii dinamovişti, în frunte cu Andone şi cu Borcea, au fost ieri la prînz la înmormîntarea lui Bogdan Raţiu, responsabilul pe probleme de securitate al clubului.
- Laurenţiu Rus este şi el dorit de Astra, dar ploieştenii aşteaptă să vadă dacă se mai concretizează aducerea unui închizător din străinătate, liber de contract.
- În probe săptămîna trecută la roş-albi, fundaşul camerunez Mboussi va merge de azi la Poli Iaşi, în liga secundă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.