Tenis

Clijsters - Williams, prima semifinală de la US Open

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Kim Clijsters şi Venus Williams sînt primele două sportive calificate în semifinalele turneului de Grand Slam de la US Open.

Deţinătoarea titlului, belgianca Kim Clijsters, a învins-o pe Samantha Stosur (Australia), cap de serie numărul cinci, cu 6-4, 5-7, 6-3. Chiar dacă a comis mai multe greşeli neforţate (43, în comparaţie cu 36 ale adversarei), favorita doi s-a concentrat mai bine în momentele decisive. În primul set, Kim Clijsters a reuşit un break care a fost suficient pentru a prelua conducerea, 6-4. Acelaşi lucru s-a întîmplat şi în actul secund, însă de această dată Samantha Stosur a fost cea care s-a impus, 7-5, după ce a profitat de mai multe duble greşeli ale belgiencei.

În setul decisiv, la scorul de 3-3, Kim Clijsters a cîştigat trei game-uri consecutive şi astfel a cîştigat partida, calificîndu-se pentru a patra oară în semifinalele de la US Open.

Pentru un loc în finală, Kim Clijsters va juca împotriva favoritei trei, Venus Williams. Americanca a trecut de Francesca Schiavone (Italia), cap de serie numărul şase, cu 7-6 (5), 6-4, fiind pentru prima dată din 2007, cînd ajunge în semifinalele de la US Open.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.