Handbal

Steaua a obţinut un egal cu Dinamo în ultima secundă cu un gol de la jumătatea terenului! » Cît dramatism!

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Steaua a egalat Dinamo în ultima secundă printr-o aruncare de la jumătatea terenului şi a obţinut un egal nesperat.



Nici măcar numele nu mai aduce aminte de derbyurile de altădată după ce Dinamo s-a mutat sub Tîmpa şi a devenit Dinamo Braşov. Fără sponsori şi fără bani, ambele echipe au încropit formaţii de tineri, garnisite cu handbalişti la final de carieră. Au rămas însă ambiţia şi încleştarea, dorinţa de a învinge marea rivală. Aşa s-a întîmplat şi aseară în bătrîna sală Floreasca.

Dinamoviştii şi steliştii s-au luptat crîncen pentru cele două puncte, conducînd pe rînd ostilităţile din teren. Mai întîi alb-roşiii, care au condus cu 3-0, 5-2 şi 6-4. Steliştii au revenit şi au întors mai ales datorită veteranului Ştefan Laufceac, portarul care a făcut adevărate minuni, apărînd şi trei aruncări de la 7 metri. A fost 12-10 la pauză pentru "militari".

La reluare, în opt minute Dinamo a egalat şi a luat imediat conducerea. Steaua s-a chinuit să ţină pasul cu oaspeţii, care au avut tot timpul unu-două goluri avantaj. Ultimele minute au fost dramatice. Dinamo a condus cu 25-23, dar a fost egalată. Cu 8 secunde înainte de final Cojocea a înscris din 7 metri şi a dus-o din nou pe Dinamo în avantaj. Timpul de joc expirase şi Steaua a mai beneficiat de o simplă repunere de la centrul terenului. Viorel Mazilu şi-a încercat norocul şi a aruncat la poartă. O minge telefonată, atinsă de un dinamovist, care s-a scurs însă în poartă pe sub portarul Drenceanu. 27-27 un egal între două echipe care, din forţele de altă dată, se vor bate probabil în acest sezon la retrogradare!

Încurajat de toţi
Eroul negativ al partidei, goal-keeperul dinamovis Drenceanu, apărase foarte bine pe parcursul partidei. A luat însă acel gol în ultima secundă, de la jumătatea terenului, şi totul s-a năruit. A izbucnit în plîns, dar a fost repede înconjurat de coechipieri. Antrenorul Eliodor Voica l-a luat în braţe şi l-a încurajat. "Se mai întîmplă. Trebuie încurajat pentru că e un portar de viitor. Un asemenea gol poate să-l marcheze pe viaţă. Asta e, am pierdut un punct, nu trebuie să facem o tragedie", a declarat Eliodor Voica.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.